онлайн казино Украины

Хлібопекарів попередили: вгамуйте ціни!

Хлібопекарів попередили: вгамуйте ціни!Представники Чернігівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України надали рекомендації обов’язкові для розгляду найбільшим хлібопекарським підприємствам та розглянули справи проти молокопереробних підприємств області.

Про це «Високому Валу» повідомила прес-служба Чернігівського територіального відділення.

Проведений аналіз регіональних ринків хліба та хлібобулочних виробів вказує на зростання цін на хліб в окремих регіонах за рахунок збільшення суб’єктами господарювання, які діють на зазначених ринках, всіх статей витрат без належного обгрунтування та підстав, зокрема витрат з придбення олії, солі, дріжджів, борошна палива, електричної енергії та інших.

Тому 13 листопада з метою запобігання порушенням конкуренційного законодавства на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів, відділенням надано обов’язкові для розгляду рекомендації найбільшим хлібопекарським підприємствам області: ПАТ «Чернігівській хлібокомбінат»;
ПАТ «Ніжинський хліб»; ПрАТ «Прилуцький хлібозавод», – недопускати необгрутованого підвищення оптово-відпускних цін.

Про результати розгляду рекомендацій суб’єкти господарювання повинні повідомити територіальне відділення в десятиденний термін з дня їх отримання.

Також адміністративною колегією територіального відділення розглянуто справи проти ПАТ «Чернігівський молокозавод», ПрАТ «Новгород-Сіверський сирзавод», ПП «Консалтингова фірма «Прометей» в особі філії «Менський сир», ТОВ «Полісся-молоко», ТОВ «Лосинівський маслосирзавод»,

ПрАТ «Городнянський маслозавод», які застосовували різні ціни до рівнозначних угод при закупівлі молока для промислової переробки. Загальна сума накладених штрафних санкцій становить 50,5 тис. грн.

Похожие публикации


Наверх