онлайн казино Украины

Атрошенко вітав першокурсників Чернігівського колегіуму

Атрошенко вітав першокурсників Чернігівського колегіумуНаціональний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка зустрів День знань біля пам’ятника Кобзарю на древньому Валу.

Цьогоріч до вишу прийшло навчатися півтисячі першокурсників., а загалом за освітніми ступенями бакалавра і магістра понад 1200 осіб. Також у 2019-2020 навчальному році відкрили нову спеціальність «Фармація».

Вітав студентів та викладачів й міський голова Владислав Атрошенко: «Бажаю всім гарної подорожі в країну знань вищої освіти».

Також міський голова розповів студентам, що головне після навчання отримати робоче місце. Це і є показник успішності вищого навчального закладу.

«Головним показником вузів є не кількість спеціальностей і не кількість студентів, а їх відсоток, працевлаштований після завершення навчання. Приміром, у Німеччині учнів вже з середніх класів орієнтують на вибір професії. І біля 80% учнів йдуть саме у професійно-технічну освіту і далі на своє робоче місце. Тільки 20% далі йдуть у вищі навчальні заклади, але також із чітким працевлаштуванням», - розповів міський голова і побажав, щоб Чернігівський колегіум як заклад педагогічний орієнтувався на попит науки, середньої та вищої школи.

Також міський голова звернувся до першокурсників.

«Всі ви, і місцеві, і ті, хто прихав вчитись у Чернігів з області і навіть з інших регіонів: бажаю, щоб ви з першого курсу закохались у Чернігів. Щоб по завершенню навчання знайшли тут робоче місце, створили сім’ї і, працювали у Чернігові, в Україні, народжували тут дітей», - побажав він.

  • 0
Добавлено: 2-09-2019, 07:46
0
551

Похожие публикации


Наверх