онлайн казино Украины

Чернігівець втратив місце на ринку і потягнув мера до суду… за «Тойоту»

Чернігівець втратив місце на ринку і потягнув мера до суду… за «Тойоту»16-го серпня чернігівець Олександр Гашпар судитиметься за мерську «Тойоту». Відповідачем виступатиме Чернігівський міський голова Олександр Соколов, виконавчий комітет Чернігівської міської ради та заступник Чернігівського міського голови – керуючий справами виконавчого комітету Станіслав Віхров.

Суд відбудеться з приводу отримання Чернігівською міською радою автомобіля «Тойота» від Чернігівського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану.

Нагадаємо, що історію з «Тойотою» мера витягнув на світ божий «Високий Вал», отримавши офіційну відповідь на інформаційний запит про походження нового автомобіля міського голови. Тему швидко підхопили «Українські новини», місцеві сайти, чернігівська організація партії «Демократичний альянс» і телеканал СТБ.

Сюжет останнього і привернув увагу чернігівця, який обурився діями очільника місцевого самоврядування. Наперед зазначимо, що Олександр не є членом «Демократичного альянсу», який вже підняв цю тему перед громадою, обласним управлінням СБУ і прокуратурою.

– Подати до суду мене спонукав сюжет програми «Вікна» каналу СТБ про те, як міський голова отримав «Тойоту» від афганців. В той же час самі афганці перебувають у скрутному становищі. Один з афганців перебуває в однокімнатній з дитиною-інвалідом і я вважаю, що спілка афганців повинна була передати автомобіль на більш потрібні цілі, аніж передавати його міському голові. Крім того, якщо водій в’їде в стовп, то відповідати за це буде кожний мешканець Чернігова. Точніше, це будуть кошти платників податку з місцевого бюджету, - каже Олександр.

Як виявилося, у чернігівця Олександра Гашпара з міським головою Олександром Соколовим давні рахунки за місце на реконструйованому ринку по вулиці Бойовій у Чернігові:

– Завдяки його діям під час реконструкції ринку на Бойовій я втратив близько 30-ти тисяч гривень. Це відбувалося завдяки йому, але це вже інша історія. Він обіцяв новий ринок, забезпеченість робочими місцями, чистоту і прозорість. З підприємців бралися кошти. Зараз підприємці залишилися ні з чим, нікому ці гроші не повернули.

Справою з «Тойотою» Олександр вважає перспективною, якщо сторони керуватимуться законом про місцеве самоврядування. На думку Олександра, Станіслав Віхров не мав права підписувати договір з організацією афганців, оскільки міський голова не підписував відповідного розпорядження і не надавав йому такого права. По-друге, міський голова не приховує, що суміщає посаду міського голови з посадою голови спілки афганців.

– Закон забороняє йому суміщати посаду з будь-якою іншою діяльністю окрім викладацької. Навіть з діяльністю на громадських засадах. А якщо він за це отримує зарплатню, то є абсолютно всі підстави вважати таку діяльність незаконною, - переконаний у своїй правоті Олександр Гашпар.

Олександр вважає, що громада міста недостатньо активно реагує на подібні неподобства з боку місцевої влади, оскільки її турбують трішки інші речі. Він переконаний, що громада відчуває свою нездатність належним чином вплинути на ситуацію через правоохоронні органи і суди.

– Люди б хотіли, але можливості такої немає. СБУ знайшла порушення і направила матеріали в прокуратуру. Прокуратура цих порушень не знайшла. Як подолати цю ситуацію? Важко сказати. Поки що іншого шляху ніж подання до суду я не бачу, - говорить Олександр.

Нагадаємо, що судове засідання відбудеться 16 серпня в приміщенні Деснянського районного суду (м. Чернігів, пр. Перемоги, 141) о 9-00.

Добавлено: 15-08-2012, 12:09
0
0

Похожие публикации


Наверх