онлайн казино Украины

У Чернігові "викрили" псевдоправославну секту

У Чернігові "викрили" псевдоправославну сектуЗгідно з даними порталу «Релігія в Україні», очолює секту проживає в Чернігові Дегтяр Михайло Максимович (Херувим).

Йому близько 70-ти років, родом він із села Мощенка Городнянського району Чернігівської області. Вищої світської або духовної освіти не має. Самозванно видає себе за «схиархиєпископа», «схиархімандрита» і «схіігумена», проте насправді його «сан» не визнаний жодною з існуючих Православних Церков.

Свого часу Чернігівська обласна газета «Деснянська правда» повідомляла про діяльність цієї секти.

Зокрема, у статті «" Праведник "із загребущими руками» («Деснянська правда», № 134 (17167) від 16 липня 1985 р.) повідомлялося про шахрайство і «сексуальну розбещеність» Херувима Дегтяра, про його лжесхіархімандрітство, незаконну богослужбової діяльність на дому і т. д. Крім того, повідомляється про те, що з 1979 р. по 1984 р. Дегтяр виклопотав собі довідку з психіатричної лікарні про те, що він психічно хворий і інвалід з дитинства. А.В. Войтович також повідомляє, що на підставі архівних матеріалів було встановлено: у 1983 р. Херувим (Дегтяр) протягом одинадцяти місяців утримувався в чернігівській обласній психіатричній лікарні. А після суду над ним «за шахрайство» в 1984 р. був переведений в СІЗО м. Києва, але незабаром був звільнений з присвоєнням інвалідності по психічному захворюванню. Тоді ж, як повідомляє портал «Релігія в Україні», «спливли факти про його гендерні особливості». Зокрема, «Деснянська правда» (№ 134 (17167) від 16 липня 1985 р.) пише про одного ієродиякона РПЦ як про потерпілого від «сексуальної розбещеності» Херувима (Михайла) Дегтяра.

Добавлено: 9-07-2012, 09:56
0
0

Похожие публикации


Наверх