онлайн казино Украины

Від немовлят відмовляються рідше

Від немовлят відмовляються рідшеГоловне завдання Центру – професійна допомога родинам у визначенні причин власних проблем і подальший спільний пошук можливостей для їх вирішення шляхом надання комплексу соціальних послуг: психологічних, юридичних, соціально-педагогічних, соціально-медичних, соціально-економічних.

Робота Центру здійснюється, перш за все, через раннє виявлення, облік та соціальний супровід сімей та осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах: сімейні конфлікти, насильство, бездоглядність дітей, порушення батьками прав дітей або невиконання батьківських обов’язків та ін.

У минулому році на обліку перебувала 151 сім’я та особа, які виховують 245 дітей. У І кварталі поточного року – 139 сімей та осіб, у яких виховується 230 дітей.

На особливому контролі перебувають родини, у яких зафіксовано факти насильства або жорстокого поводження з дітьми. Відповідно до діючого законодавства у місті відпрацьовано механізм співпраці відповідних структур, зокрема: служб у справах дітей, органів внутрішніх справ та ін., щодо попередження насильства у сім’ї.

З метою запобігання відмовам від новонароджених дітей при Чернігівському пологовому будинку працює Консультаційний пункт Центру, основне завдання якого - встановлення причин відмови та вжиття заходів для їх усунення, профілактика безвідповідального батьківства, надання комплексу соціальних послуг. За інформацією ЦСССДМ статистика відмов від новонароджених дітей зменшується.

Важливим напрямком діяльності Центру також є здійснення просвітницько-профілактичної роботи, спрямованої на формування позитивного ставлення до інституту сім’ї, планування сім’ї, утвердження здорового способу життя, попередження сімейних конфліктів та насильства.

Виконком міської ради визнав роботу Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо соціальної підтримки сімей та осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, одним із пріоритетних напрямків його діяльності. Крім того, виконком дав доручення всім відповідним службам забезпечити більш ефективну координацію спільних зусиль щодо соціальної підтримки родин.

  • 0
Добавлено: 29-05-2012, 13:54
0
633

Похожие публикации


Наверх