онлайн казино Украины

Військовозобов‘язані жінки: скільки чернігівок стало на військовий облік

У Чернігові жінки стають на військовий облік. Близько півсотні з них у цьому році вже пройшли відповідну процедуру та стали військовозобов‘язаними. Повідомили «Новому Чернігову» в об‘єднаному міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Як зазначає начальник відділення військового обліку і бронювання сержантів запасу Ярослав Шляпкін, переважно приходять дівчата, які закінчили навчальні заклади і отримали спеціальності фінанси і кредит, облік та аудит, сестра медична, фельдшер, топограф, картографи та інші.

Згідно з наказом Міністерства оборони України «Про взяття на військовий облік жінок», до списку військовозобов‘язаних потрапило 35 фахових напрямків та сотні професій.

За новою редакцією, яка наразі на погодженні, пропонується лише 14 спеціальностей та 6 професій, серед них і журналісти.

Одного бажання стати на військовий облік недостатньо. Спочатку потрібно пройти медичну комісію – це комплексне обстеження. Воно передбачає огляд низки лікарів – дерматолога, терапевта, офтальмолога, стоматолога, невропатолога, отоларинголога, психіатра та хірурга.

Військовозобов‘язані жінки: скільки чернігівок стало на військовий облік, фото-1
Після позитивного результату комісії, подаються копії паспорту, диплому, трудової книжки та два фото. Через десять днів видається тимчасове посвідчення військовозобов‘язаного.

Постановка на облік не передбачає примусового призову жінок на службу. У тому числі і під час мобілізації. Однак жінок можуть призвати на збори для підвищення кваліфікації.

Що стосується штрафів, то їх не можуть застосовувати до жінок, спеціальності яких передбачають постановку на облік, якщо вони не є військовозобов‘язаними, наголошує Міністр оборони України Олексій Резніков на офіційному сайті відомства.

  • 0
Добавлено: 10-02-2022, 08:03
0
426

Похожие публикации


Наверх