онлайн казино Украины

Бустерна доза. Чернігівці віком від 60 років зможуть отримати третій укол від коронавірусу

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для людей віком від 60 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися.

Такі рекомендації Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики ухвалені наказом Міністерства охорони здоров’я України.

Отримати бустерну дозу люди віком 60+ можуть через 6 місяців із дати другого щеплення від COVID-19. Оптимально – в період від 6 до 9 місяців.

Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.

За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.

Для того, щоб отримати бустерну дозу, людина віком 60+ може записатися на щеплення у будь-який пункт чи центр вакцинації за єдиної умови, що з часу введення їй другої дози вже минуло 6 місяців. Перелік та графік роботи пунктів та центрів вакцинації – тут.

Нагадаємо, що бустерну дозу в Чернігові вже почали отримувати медичні працівники. Також вона доступна співробітникам будинків інтернатного типу.

До речі
Для людей, в яких через важкі супутні хвороби міг не сформуватися належний імунний захист після двох доз вакцини від COVID-19, є можливість отримати додаткову дозу вакцини. Вони можуть зробити третє щеплення через 28 днів після основного курсу.

Додаткову дозу не слід плутати з бустерною. Вона рекомендована лише людям із проблемами з імунітетом як частина основного курсу вакцинації. Її введення не впливає на термін дії COVID-сертифіката. Станом на 3 січня 2022 року в Україні додаткову дозу отримали вже 4 159 осіб.

  • 0
Добавлено: 5-01-2022, 08:06
0
2 294

Похожие публикации


Наверх