онлайн казино Украины

У Чернігові поліцейські разом з ДСНС перевірили місця продажу піротехніки: що виявили

У період різдвяно-новорічних свят зростає загроза виникнення пожеж, травмування та навіть загибелі людей внаслідок використання піротехнічних виробів. Зокрема феєрверків, петард, ракет, салютів тощо.

У зв‘язку з цим у четвер, 23 грудня, рятувальники та поліцейські провели рейдову перевірку та бухгалтерское сопровождение місць продажу піротехнічної продукції.

Під час перевірки виявлено 2 факти реалізації несертифікованих піротехнічних виробів, зокрема торгівля здійснювалася без відповідних дозволів та сертифікатів, повідомляє Головне управління ДСНС України у Чернігівській області.

Особливе занепокоєння викликають місця стихійної торгівлі, ринки, переходи. Саме тут люди можуть придбати несертифіковану, а отже і небезпечну продукцію. Тому головною метою таких рейдів є попередження населення не купувати піротехнічну продукцію сумнівного виробництва, аби свята пройшли безпечно.

Також нагадуємо, що піротехнічні вироби, це не іграшка і щоб отримати захоплення від гарного салюту, варто знати, як правильно ним користуватись. Отже:

- по-перше, ознайомитись з інструкцією;
- правильно їх встановлювати, по можливості підперти їх важкими предметами, щоб виріб під час запуску не перекинуло;
- не запускати їх поряд з будівлями, автомобілями, та іншими людьми. На кожному виробі написаний радіус небезпечної зони.
- не давати бавитись з ними дітям;
- не використовувати в стані алкогольного сп’яніння;
- якщо ви підпалили гніт, а салют не спрацював, не потрібно зразу до нього бігти та перевіряти чому, зачекайте 5-10 хв., а тільки потів підходьте.
- якщо феєрверк з якоїсь причини не спрацював, не підходьте до нього впродовж 10-15 хвилин.
- категорично забороняється повторно підпалювати гніт феєрверку, який не спрацював, виріб слід помістити на добу у воду, а потім викинути разом з побутовим сміттям. Не можна залишати на місці піротехнічні вироби, що не спрацювали.

  • 0
Добавлено: 25-12-2021, 08:44
0
794

Похожие публикации


Наверх