онлайн казино Украины

Режим економії у Чернігові. Як будуть прибирати сніг з вулиць і тротуарів

Бюджетники Чернігова працюють в режимі економії, адже протягом опалювального сезону у місті очікується чимало додаткових статей витрат.

На нараді у мерії сьогодні, 7 грудня, заступник міського голови Віктор Геращенко відзвітував: майже по усіх напрямках школи, дитсадки, лікарні та інші бюджетні установи, включно з будівлею міської ради, у листопаді зекономили ресурси.

Зокрема, за його словами, при майже однаковому температурному режимі (+3,5 у листопаді 2020 та +3,3 у листопаді 2021 року) 118 бюджетних установ зекономили більше 1000 гігакалорій теплової енергії. Це близько 2,3 мільйонів гривень.

Також бюджетники спожили менше газу (на 7,8 тисяч кубометрів), води (на 2043 кубометри) і гарячої води (на 123 кубометри). А ось із електрикою – протилежна ситуація.

– Перевитрат електроенергії у листопаді, порівняно з минулим роком – майже 73 тисячі кіловат, – зауважив Геращенко і додав, що середня ціна одного кіловата, згідно тендерів, близько 5,7 гривень. Тобто, витрати зросли на 416 тисяч гривень.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко зазначив, що це може бути пов’язано з більш пізнім постачанням газу

– НАК Нафтогаз дав газ пізніше, тож, можливо, так спрацювали обігрівачі, – припустив мер Чернігова а дав розпорядження надалі постійно слідкувати за усіма цими показниками.

Також у режимі економії повинні працювати і комунальні служби, які забезпечують прибирання вулиць від снігу – КП «АТП-2528».

– Технічно ми можемо ідеально почистити, але якщо вдень плюс шість, то помірно використовуйте піщано-сольові суміші, – звернувся Атрошенко до керівника КП «АТП-2528» Руслана Волока. – Маємо підтримувати чистоту, порядок і забезпечувати безаварійність, але не за дурні гроші.Треба зважати на бюджетні можливості і виконувати роботи оптимально.

Також міський голова дав доручення керівнику КП «Муніципальна варта» Віталію Хрустицькому аби той поспілкувався з представниками бізнесу, чиї магазини, кафе чи офіси мають вхід з вулиці на головних магістралях міста. Тема розмов – залучення підприємців до прибирання у зимовий період у межах «червоних ліній».

– Купити лопату і відкидати біля себе сніг з тротуарів на дорогу, а потім техніка швидко прибере. Якщо треба – по жмені солі кинути біля себе. Усі від цього виграють, – вважає Атрошенко. Разом з тим він додав, що спілкування має бути толерантним:

– Зібрати представників бізнесу повулично чи поквартально і проговорити. У нормальній розмові – без примусу, по-людські.

  • 0
Добавлено: 7-12-2021, 12:49
0
340

Похожие публикации


Наверх