онлайн казино Украины

Дистанційна освіта у школах Чернігова. Для кого з понеділка відновиться навчання

Школи, у яких дотримані вимоги щодо вакцинації, з понеділка, 15 листопада, відновлять очне навчання.

Учора, 11 листопада, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення щодо роботи шкіл Чернігова.

Додаткові обмеження, які були запроваджені на території міста, зняті. Тож із понеділка, 15 листопада, буде дозволене відвідування шкіл усіма учнями, незалежно від віку. Проте, залишаються вимоги щодо стовідсоткової вакцинації працівників.

У рішенні комісії так і вказано: «за умови дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 зі змінами». Норми цієї постанови щодо дозволу працювати тільки тим школам, де вакциновані 100% працівників, залишаються чинними і обов’язковими до виконання в умовах червоної карантинної зони.

Які саме школи Чернігова відповідають цій вимозі та зможуть поновити очне навчання середніх і старших класів – достовірно стане відомо протягом п’ятниці, оскільки дані про кількість вакцинованих співробітників в останній день ще можуть змінитися.

Комісія врахувала показники щоденного моніторингу захворюваності на COVID-19 і завантаженості профільних відділень у лікарнях міста. Як повідомив на засіданні керівник міської лікарні №2 Владислав Кухар,в стаціонарах станом на 11 листопада перебувало 389 пацієнтів з діагнозом «коронавірус» Це трохи менше, ніж фіксувалося протягом двох попередніх днів.

Тобто з обережним оптимізмом можна казати, що ситуація щодо захворюваності дещо стабілізується. Є підстави сподіватися, що це тенденція і найближчим часом буде плато.

Нагадаємо, вже два тижні у Чернігові - дистанційна освіта у школах. Від 1 листопада в школи пускають лише учнів 1-4 класів. А от школярі 5-11 класів займаються з дому по інтернету.

Протягом першого тижня був один виняток: у школі №4, де всі працівники мали "зелений" сертифікат вакцинації (отримали дві дози вакцини від COVID-19), у звичайному режимі навчалися усі школярі. Аде з 8 листопада у Чернігові запровадили додаткові обмеження, тому і ця школа перейшла на дистанційну освіту для учнів середньої та старшої школи.

  • 0
Добавлено: 12-11-2021, 10:18
0
2 392

Похожие публикации


Наверх