онлайн казино Украины

Хворіємо на коронавірус частіше, ніж торік. Статистика СOVID-19 у Чернігові

Цифри невтішні – станом на вересень 2021 року у Чернігові більше хворих та госпіталізованих з діагнозом COVID-19, ніж у вересні 2020-го. Такі цифри на ранковій нараді у мерії навів керівник міської лікарні №2 Владислав Кухар.

За його словами, у Чернігові, як і по всій Україні наразі спостерігається тенденція до зростання кількості хворих на коронавірус і тих, кому з таким діагнозом потрібна госпіталізація. Триває це, як мінімум, з початку місяця.

– Першого вересня минулого року було 18 нових випадків, цього року – 24. Другого вересня – 3 і 17, третього – 7 і 14 відповідно… Загалом – сьогодні за вересень маємо 408 нових випадків проти 345 у минулому вересні, – доповів Владислав Кухар..

Також лікар пояснив, що зросла і кількість госпіталізованих. У вересні 2020-го за перші 20 днів було 98 пацієнти, а цього року – 185. Зараз на лікарняних ліжках у міській лікарні №2 медичну допомогу отримують 118 людей з діагнозом СOVID-19. При цьому, 117 із них – не вакцинувалися від коронавірусу.

– З госпіталізованих тільки одна людина була вакцинована. І перебіг хвороби у цьому випадку легкий, – наголосив Владислав Кухар.

У свою чергу міський голова Владислав Атрошенко звернувся до тих, хто повірив чуткам про нібито шкоду від вакцин:

– Я не фахівець, але я бачу статистику, яку неможливо спростувати. Ми маємо 118 госпіталізованих у 2-й лікарні. Серед них лише одна людина вакцинована. Нехай ті люди, які кажуть вам про шкідливість, пояснять як ви будете лікуватися при цьому захворюванні: які ліки, які терміни… Бо якщо при усіх загрозах, що ми маємо, нам доведеться зупинити малий і середній бізнес… Я тоді не знаю, що робити.

Окремо міський голова звернувся і до працівників шкіл, які відмовляються вакцинуватися. Він попросив їх взяти на себе відповідальність перед батьками учнів за можливі наслідки:

– Я не хочу нікого з вас змушувати чи говорити про премії і недопуски. Це ваша справа. Але коли будуть якісь нормативи по кількості вакцинованих вчителів – у мене єдине прохання до вас сказати всім батькам: «це наше свідоме рішення, ми з тих чи інших підстав вирішили, що навчання буде дистанційним».

Нагадаємо, з 23 вересня всі області України переходить до «жовтої» карантинної зони. Серед низки додаткових обмежень це також означає, що заклади освіти, де менше 80 % персоналу не мають сертифікатів про щеплення від коронавірусу, мусять перейти на дистанційне навчання.

  • 0
Добавлено: 22-09-2021, 08:04
0
332

Похожие публикации


Наверх