онлайн казино Украины

Єдиний квиток у Чернігові: за якими правилами працюватиме транспорт

В проєкті транспортної моделі, яку презентували в Чернігові пропонують запровадити єдиний квиток для всіх видів громадського транспорту, який діятиме 45 хвилин.

Про це повідомляє «Суспільне Чернігів».

– З однієї крайньої точки до іншої крайньої точки Чернігові можна доїхати за 45 хвилин, – каже Артем Тарасенко, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування НУ «Чернігівська політехніка». – Готівка в транспорті залишається, але вона буде дорожчою і не буде діяти принцип 45 хвилин. Принцип 45 хвилин діє тільки з електронною карткою.

У разі розрахунку банківською карткою, принцип 45 хвилин також не працюватиме, сказав Артем Тарасенко.

Поповнювати єдиний квиток можна буде у точках поповнення, через термінали самообслуговування або інтернет.

Роблять так, щоб пасажирам було невигідно розраховуватися готівкою, сказав Тарасенко. Вирученими грошима розпоряджатиметься комунальне підприємство і розраховуватиметься із перевізниками, – не за перевезену кількість пасажирів, а за кілометри, які автобус проїхав.

Такий принцип оплати має мотивувати водія працювати у вечірній час, коли пасажиропотік зменшується, розповів перевізник Олександр Ковальов.

Як зазначив Артем Тарасенко, хоч автобус буде їхати і пустий, але водій все одно буде отримувати таку ж саму вартість за кілометр, якби він їхав і повністю заповненим. По сьогоднішнім витратам 1 км коштує більше 30 гривень.

Однак, до стану транспорту будуть певні вимоги.

– Це повинні бути сучасні автобуси, пристосовані для перевезення маломобільних верств населення. Повинна бути уніфікована форма у водія. Не повинно бути «шансону», - каже Тарасенко.

У разі впровадження нової транспортної моделі, у Чернігові розглядають можливість створення спеціального додатку, де можна буде побачити час руху маршруту і можливість пересадки.

  • 0
Добавлено: 27-08-2021, 08:02
0
336

Похожие публикации


Наверх