онлайн казино Украины

Перша станція доочистки та знезалізнення води: де та коли вона з‘явиться у Чернігові

Наприкінці вересня 2021 року «Чернігівводоканал» планує запустити першу в місті локальну станцію доочистки та знезалізнення. Після чого якість питної води в житловому масиві по вулиці Козацька має покращитись.

Як повідомляє КП «Чернігівводоканал» на своєму сайті, через значний вміст заліза у воді, яка видобувається на ВНС-2 «Подусівка» та накопичення осаду в трубах, від мешканці деяких районів міста періодично надходять скарги на якість питної води. А саме споживачі з вулиці Козацька, Льотна, 1-й Гвардійської Армії та в районі Ремзаводу періодично отримують воду з осадом бурого кольору.

Втім, не всю воду в Чернігові потрібно очищувати. Можна стверджувати, що ідеальною для споживання є вода, яка видобувається на ВНС-3 «Бобровиця», ВНС-1 «Ялівщина» та ВНС-5 «Хімволокно». Якість цієї води відповідає всім високим стандартам і сьогодні не потребує додаткового доочищення. А от вода, яка видобувається в зоні дії ВНС-4 «Полуботки», в подальшому потребуватиме доочищення від зайвого заліза.

Наразі вже виконано підготовчі роботи для монтажу станції знезалізнення по вул. Козацька, 26А, яку доставлять у Чернігів та розпочнуть підключення 21 серпня. А от запрацює вона наприкінці вересня.

Фінансування будівництва станції здійснюється в рамках інвестпрограми КП «Чернігівводоканал» за кошти підприємства. Вартість – 6 647 972,14 грн. з ПДВ.

  • 0
Добавлено: 19-08-2021, 08:04
0
926

Похожие публикации


Наверх