онлайн казино Украины

Вакцинація у Чернігові: де зробити щеплення від коронавірусу

У Чернігові набирає оберти кампанія з вакцинування від COVID-19. Вже з середи, 14 липня, у місті запрацює ще кілька нових пунктів, у яких можна буде зробити щеплення навіть в будній день.

У Чернігові – кращі цифри ніж по всій Україні
На нараді у мерії сьогодні, 13 липня, керівник Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар доповів: станом на зараз у Чернігові одну дозу вакцини від коронавірусу отримали вже 19975 людей. Це, за його підрахунками, 8,4 % чернігівців. Повний цикл вакцинації (дві дози) пройшли 9730 людей. Це – 4,2 %.

У той же час середній показник в Україні в цілому становить 5,58 % та 2,84 % відповідно. Тобто, у Чернігові кампанія триває трохи краще.

Яка захиститися від коронавірусу вакцинуванням
Мінімальний поріг, з досягненням якого можна говорити про більш-менш сформований колективний імунітет становить від 50 % населення. Чернігову з його поки що 12-13 % (за умови, що всі вакциновані однією дозою вчасно отримають другу) для досягнення такого показника ще працювати і працювати.

Міський голова Владислав Атрошенко окреслив мету: до кінця вересня в ідеалі вийти на цифру в 160 тисяч вакцинованих від коронавірусу Чернігівців.

– До нового прогнозованого спалаху ми можемо взяти липень, який уже почався, серпень і вересень. Це 2 тисячі щеплень за день. А оскільки передбачено дві дози – то 4 тисячі операцій, – прокоментував плани міський голова.

Втім, для досягнення такої мети потрібна не лише вакцина і пункти щеплень, але і бажання чернігівців. А з цим поки проблема.

Бажаючих мало
Владислав Кухар зауважив: підвищеного бажання пройти курс вакцинації не спостерігається. І навіть серед працівників шкіл яких починали вакцинувати одними з перших, показник поки далекий від бажаного.

– Освіта провакцинована на 18,8 %. Це освічені люди, вчителі і директори. Ми приходили на робочі місце. Не хочуть. Така сама ситуація і по комунальній інфраструктурі. Давайте відверто: не всі у цій залі (зал, де проводилася нарада з керівниками управлінь та структурних підрозділів міської ради. – Прим. авт.) вакцинувалися, – розвів руками колишній очільник управління охорони здоров’я.

Він зауважив, що масового відкриття додаткових пунктів вакцинації у Чернігові не планується, оскільки попит невисокий:

– Ці пункти будуть стояти напівпорожні. А працівники прийматимуть не більше 10 людей за день.

Нові пункти і старі за новими правилами
Разом з тим Владислав Кухар розповів, що у середу, 14 липня, у ЦУМі відкриють пункт вакцинації, який буде працювати в будній день.

– Плануємо в середу – в тестовому режимі залучити ЦУМ і відпрацювати питання вакцинації у будні дні увечері. З 16:00 до 19:00. Побачимо, наскільки це буде затребуване і скільки прийде людей, – сказав Кухар.

Крім того, з 14 липня у постійному режимі (а не лише на вихідні) працюватиме пункт щеплень у ТР Ц «Hollywood». Про це заявила депутатка міської ради та бренд-амбасадорка «Голлівуду» Марина Рейко. По буднях дні тут робитимуть щеплення вакциною Coronovac, а на вихідних – вакциною Pfizer.

Так само вакциною Пфайзер будуть робити щеплення людям, які прийдуть до пункту, що запрацює у школі №35 (мікрорайон Масани). Мешканців запросила туди директорка школи Наталія Іваницька.

Орієнтовний графік роботи цього пункту: 16 липня (п’ятниця) з 15.00 до 19.00; 17 липня (субота) з 09.00 до 15.00; 18 липня (неділя) з 15.00 до 19.00; 19 липня (понеділок) з 16.00 до 19.00.

У всіх випадках при собі потрібно мати паспорт, медичну маску та телефон. Обов’язкова вимога – вік від 18 років.

Де можна вакцинуватися у Чернігові ще?
У звичайному режимі по будніх днях працюють пункти щеплень у всіх поліклініках Чернігова, запевнив Владислав Кухар. Також працює 7 виїзних бригад, які вакцинують людей відповідно до списків.

Також ці виїзні бригади можуть провести щеплення і для колективів підприємств, організацій та установ усіх форм власності. Умова – наявність хоча би 50 працівників.

– У компаніях чи організації є можливість зареєструватися на сайті Міністерства охорони здоров’я, якщо в колективі працює 50 людей чи більше. МОЗ планує, дає нам команду і ми їдемо, – пояснив алгоритм дій Владислав Кухар.

Для таких виїзних колективних вакцинувань також використовують Пфайзер, тоді як у поліклініках щеплення роблять Короноваком.

  • 0
Добавлено: 14-07-2021, 08:23
0
397

Похожие публикации


Наверх