онлайн казино Украины

ОСББ у Чернігові створюють за підробними документами?

Якщо підтвердиться інформація про те, що Центра надання адміністративних послуг у Чернігові реєструє документи про створення ОСББ з порушеннями, то його керівник Микола Овсяник отримає догану і ризикуватиме втратити роботу.

Проблему з ініціативи ЖЕКів обговорили на нараді у мерії напередодні, 11 травня. Привід – зафіксовані випадки, коли чернігівці нібито підписувалися під рішенням зборів співвласників багатоквартирного будинку, але насправді не робили цього.

За правилами перевірку протоколів мають робити у ЦНАПі, де відбувається реєстрація новостворених ОСББ. Втім, тут обмежуються простим підрахунком – щоб стояло мінімально необхідні 75 % підписів. А от перевіряти їхню автентичність не мають ані повноважень, ані ресурсів.

Як наслідок – до правоохоронних органів надійшло кілька звернень від чернігівців, які заявляють: їхні підписи під протоколами зборів – підробні.

Чиновники обговорили кілька механізмів боротьби з такими зловживаннями. Зокрема, міський голова Владислав Атрошенко переконаний, що потрібне втручання поліції, адже, на його думку, це шахрайські дії, метою яких є власне збагачення організаторів ОСББ.

Також звучали пропозиції обов’язкової присутності представників управління ЖКГ на зборах співвласників та засвідчення цього їхнім підписом.

У свою чергу керівник управління Ярослав Куц зауважив, що процедура скликання та проведення зборів у Чернігові вкрай рідко відповідає вимогам законодавства.

– За законом за два тижні до зборів всі співвласники мають бути повідомлені про них під підпис або рекомендованим листом. У жодній ОСББ цього не дотримуються. Плюс 90 % протоколів складені неналежним чином. Але ЦНАП реєструє та реєструє, – заявив чиновник і додав, що Центр – єдина установа, яка може призупинити процес реєстрації і перевірити чи витримана процедура.

Після цього Владислав Атрошенко попросив надати йому підтвердження цих слів і попередив керівника ЦНАПу Миколу Овсяника про відповідальність.

– Якщо підтвердяться ці слова, тоді начальник ЦНАП отримує письмову догану. Що буває після другої – ви знаєте. Доведіть, щоб це не було голослівно. Де були факти підробки – звертаємося до правоохоронців, – резюмував міський голова.

  • 0
Добавлено: 14-05-2021, 08:03
0
380

Похожие публикации


Наверх