онлайн казино Украины

Мер Чернігова буде заробляти 62 тисячі на місяць. Його заступники – майже вдвічі менше

Депутати Чернігівської міської ради сьогодні, 1 грудня, підтримали проєкти рішень, які встановлюють розмір зарплат міського голови, двох його заступників та секретаря міськради.

До структури заробітної плати входять посадовий оклад (чітко встановлений урядом) для різних службовців а також різного роду надбавки (за секретність, вислугу років, важливість роботи) та премії.

Відповідно до ухвалених рішень щомісячна зарплата Владислава Атрошенка буде розраховуватися наступним чином:

• Оклад – 15900 гривень

• Надбавка за 1-й ранг посадової особи місцевого самоврядування – 1000 грн

• Надбавка за вислугу років (+20% окладу з надбавкою за ранг) – 3380 грн

• Надбавка за роботу в умовах режимних обмежень (+10% окладу) – 1590 грн

• Надбавка за виконання особливо важливої роботи (+100% окладу з надбавками за ранг і вислугу) – 20 280 грн

• Щомісячне преміювання (+50 % від суми окладу з надбавками за ранг, вислугу та важливу роботу) – 20 280 грн

Разом виходить 62 тисячі 430 гривень на місяць. При цьому оклад, надбавки за ранг, вислугу та режимність – сталі. А ось важливість роботи та премії депутати могли оцінити по-різному. У першому випадку – від 50 до 100 % (погодили максимум), а у другому – не менше 10 % (не сперечалися проти 50 %).

Також раз на рік меру можуть бути здійснені виплати матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та матеріальної допомоги на оздоровлення. В обох випадках їхній розмір не може перевищувати середньомісячної зарплати.

Згідно з електронною декларацією Владислава Атрошенка, за 2019 рік він заробляв на посаді міського голови 641 тисячу 685 гривень або 53,5 тисяч на місяць.

Також зарплати узгодили для секретаря міської ради Олександра Ломаки та двох заступників міського голови – Олександра Атрощенка та Сергія Фесенка. Посадовий окладу у них однаковий і регулюється постановою Кабінету міністрів – 13 500 грн. А ось далі розрахунки пішли різними шляхами.

У обох заступників значно солідніший стаж, тож вони отримали надбавки у 25 % до окладу, тоді як Олександр Ломако – лише +10 %. До того ж Сергію Фесенку, як керуючому справами виконкому додали ще 10 % за роботу в умовах режимних обмежень (секретність).

Загальна ж формула така сама, як і у міського голови: по 100 % доплат за важливість роботи, по не менше 10 % премій та два види матеріальної допомоги на тих самих умовах (раз на рік і не більше середньомісячної зарплати).

У підсумку Олександр Ломако буде отримувати щомісяця, як мінімум, 32 420 грн, Олександр Атрошенко – 36 660 грн, а Сергій Фесенко – 38 070 грн. Це з мінімальними (на рівні 10 % преміями).

Минулого року, якщо вірити деклараціям, Олександр Атрощенко у середньому за місяць заробляв по 36,9 тисяч гривень, Сергій Фесенко – по 43,5 тисяч гривень, а Олександр Ломако (єдиний з трьох, хто змінює посаду – був заступником мера, а став секретарем міської ради) – по 35 тисяч гривень.

Від усіх розрахованих сум потрібно відняти 19,5 % (податок на доходи фізичних осіб та військовий збір), щоб побачити цифри у форматі «на руки».

  • 0
Добавлено: 2-12-2020, 08:25
0
406

Похожие публикации


Наверх