онлайн казино Украины

Зареєструвати новонародженого в Чернігові можна за допомогою смартфону

У Чернігові віднедавна зареєструвати народження своєї дитини батьки можуть самостійно, скориставшись електронною системою реєстрації новонароджених "єМалятко" на порталі "Дія". Тут також є можливість отримати свідоцтво про народження дитини та замовити ще 9 інших державних послуг, потрібних у зв'язку з її народженням.

Про це повідомила пресслужба міської ради.

Крім того, послугу можна отримати й офлайн. Для цього треба звернутися до адміністратора послуги єМалятко безпосередньо в пологовому будинку, ЦНАП чи відділі ДРАЦС за місцем народження дитини чи місцем реєстрації батьків. У такому разі документи подаються заявником у паперовій формі особисто або поштовим відправленням. Сервіс "єМалятко" діє у Чернігівському міському та районному відділах державної реєстрації актів цивільного стану. Ознайомитися з переліком необхідних документів можна й на порталі адміністративних послуг м.Чернігова.

Наразі вже у 280 пологових будинках по всій Україні, включаючи й Чернігівський міський пологовий, видають електронні медичні висновки про народження. А це означає, що все більше родин з немовлятами можуть отримати послугу єМалятко онлайн. У нашому місті вона запроваджена з червня цього року. І онлайн-послугою вже скористалися більше 500 батьків з Чернігівської області.

Такий медвисновок, який складається з 16 латинських літер та цифр, які вносять до заяви єМалятко, формує лікар. А його номер надсилається мамі у смс. Цей електронний документ містить перелік відомостей про малюка та є підтвердженням його народження.

Ще обов'язковим для оформлення онлайн-заяви є наявність кваліфікованого електронного підпису (КЕП) у одного з батьків, якщо батьки дитини перебувають у шлюбі та мають спільне прізвище. Якщо ж батьки дитини не одружені та/або мають різні прізвища, заяву єМалятко повинні підписати мати й батько.

За наявності медвисновку додатково можна замовити послугу з внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів. Педіатр або сімейний лікар вже бачитиме в електронній системі дані та інформацію про здоров'я малюка.

Проєкт єМалятко реалізується Програмою EGAP, яка впроваджена за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC).

  • 0
Добавлено: 10-11-2020, 08:06
0
463

Похожие публикации


Наверх