онлайн казино Украины

8 із 12 великих проектів-переможців – школи


Як повідомляє сайт https://uplearn.com.ua/ 8 із 12 великих проектів «Бюджету участі» перемогли – навчальні заклади. Такі попередні результати голосування, яке завершилось опівночі. Офіційні оголосять впродовж тижня. Про це Суспільному сказала членкиня робочої групи з реалізації програми Тетяна Романова.

Подвір’я школи № 25. Наступного року тут замінять старий паркан, встановлять освітлення і лавки. Все це в рамках програми «Бюджету участі», в якому шкільний проект зібрав 1824 голоси.

«Управління освіти кожного року допомагало, 1-2 ліхтарі нам давали. Але я думаю, що бюджет участі зробить це швидше. Стосовно паркану. Ми намагались зробити власними силами, але школа не має такого бюджету, який міг би зробити його якісним, сучасним і красивим», - сказала директорка школи Наталія Кириленко.
8 із 12 великих проектів «Бюджету участі», що набрали більшу кількість голосів, подані від шкіл. Попередньо проект 25-ї школи зайняв дев’яте місце.

«Цьогорічний бюджет участі показав, що школи захопили і монополізували цей «Бюджет участі». Яка користь для всіх місцевих жителів від встановлення огородження школи? Там будуть встановлені лавки, ними вони ще зможуть скористатися і будуть встановлені ліхтарі й освітлення. А паркан це завуальований метод покращення матеріально технічної бази школи», - сказав правозахисник Олександр Гашпар.
Проект «Зелена Сцена», який щорічно проходив на Алеї Героїв, не набрав потрібної кількості голосів. А тому, чи відбудеться 10-й сезон фестивалю наразі невідомо.

Організатор фестивалю «Зелена Сцена» Леся Федоренко прокоментувала це так:

«Шкільні голосування – це піраміди. Зелена сцена – це проект сталий, це проект з іменем, це проект з гарною репутацією і ми не змогли набрати потрібну кількість голосів, що тоді казати за маленькі ініціативи? Зелена сцена, а саме 10-й сезон під питанням. Є пандемія, а є ще фінансування фестивалю, і так можливо 10-го сезону і не буде.»

Зі слів Тетяни Романової, у робочій групі вже третій рік обговорюють питання виключення шкіл із учасників проекту «Бюджету участі.

«Треба виключати школи із громадського бюджету для того, аби це були ініціативи саме пересічних громадян міста Чернігова», - пояснила Тетяна Романова.
Цьогоріч у конкурсі взяли участь 42 великих і 27 малих проектів. Бюджет програми - 21 мільйон гривень. Переможців оголосять впродовж тижня.

  • 0
Добавлено: 5-10-2020, 20:34
0
861

Похожие публикации


Наверх