онлайн казино Украины

Близько 300 дітей з Чернігівщини будуть оздровлені, попри карантин

З 1 серпня 2020 року за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС Чернігівська область потрапила до «зеленої зони» адаптивного карантину, а, отже, є дозвіл на проведення заходів з оздоровлення.

Про це повідомила пресслужба Чернігівської ОДА.

Цього року Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА вирішив надати перевагу оздоровленню дітей на Чорному морі- в дитячому закладі санаторного типу «Чайка» Скадовського району Херсонської області.

Своєчасно провели тендер на закупівлю путівок: стартова сума 3,071 млн грн, сума договору 2,561 млн грн, економія 510 тис грн. Договір укладено на оздоровлення 320 дітей із сімей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Закупівля путівок забезпечується коштом обласного бюджету.

У першу зміну, яка розпочалася 6 серпня, до санаторію поїхали 160 дітей.

На проведення оздоровчої кампанії 2020 року в бюджет Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації було закладено 5,04 млн грн, ще 3,9 млн грн - на функціонування табору «Дивосвіт» (Седнів). З них: 2,7 млн грн передбачалося спрямувати на утримання та ремонт закладу, 1,2 млн грн - на придбання путівок для дітей певних соціально вразливих категорій.

Втім, через неможливість розпочати повноцінний процес оздоровлення, цього року табір «Дивосвіт» не відновив роботу. 1,2 млн грн коштів із даної статті витрат було направлено Департаментом фінансів ОДА на інші потреби, у тому числі – фінансування нестачі коштів у галузі охорони здоров’я.

  • 0
Добавлено: 19-08-2020, 07:59
0
789

Похожие публикации


Наверх