онлайн казино Украины

Стрижень у Чернігові розчистять: на роботи підуть мільйони гривень

Протягом декількох тижнів триває розчищення Стрижня неподалік другої дамби, що по вулиці Стрілецькій. Замовник проєкту – управління капітального будівництва Чернігівської міської ради. Загальна кошторисна вартість його складає понад 17 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба міської ради.

Внаслідок того, що це були відкриті торги, ціна переможця впала, і ми маємо договір з підрядною організацією на 13 млн. 900 тис. грн. На сьогоднішній день вже витрачено на цьому об’єкті 6 598 тис.грн.

Виконавець робіт – компанія «УТБ – інжиніринг». Проєкт реалізують другий рік поспіль. На зиму роботи припиняли у зв’язку з нерестом риби. В минулому році була задіяна субпідрядна техніка. Нині тут працює вже зовсім інший екскаватор і 4 робітники з міста Дніпра. Вони забирають зайвий мул з річки і перекачують його у відстійники.

Спочатку передбачали, що піску і мулу в Стрижні небагато. Але під час розчищення виявилося, що мулу тут значно більше. Для цього й почали використовувати більш потужну техніку. Проєкт передбачає очищення водойми на 62 гектарах. На сьогодні вже пройшли 3 гектари площі. Після того, як завершать відкачувати мул, його витягнуть, підсушать і вивезуть на сміттєзвалище. Весь запланований обсяг робіт згідно з проєктом виконають цього року. Вже у жовтні – листопаді Стрижень матиме зовсім інший вигляд, запевняють підрядники. Восени у водойму запустять рибу.

  • 0
Добавлено: 21-07-2020, 08:24
0
654

Похожие публикации


Наверх