онлайн казино Украины

Чекають на проведення екологічних слухань, аби почати розчищення річки Стрижень

Чекають на проведення екологічних слухань, аби почати розчищення річки СтриженьУправління капітального будівництва Чернігівської міської ради чекає на проведення екологічного слухань, аби почати розчищення річки стрижень.

Підготовку завершують, коли почнуть роботи - не знають. Так прокоментував хід очищення Стрижня в районі вулиці Стрілецької начальник управління капітального будівництва Чернігівської міської ради В’ячеслав Почеп.

З його слів, дозволи від Деснянського басейнового управління водних ресурсів та департаменту екології облдержадміністрації управління отримало. Нині чекає на проведення загальних слухань з оцінки впливу на навколишнє середовище. Коли їх проведуть В’ячеслав Почеп достеменно сказати не може. Що на водоймі роблять зараз, дізнавалася Анастасія Лоза.

На третій водоймі Стрижня поблизу вул. Стрілецької у Чернігові йдуть підготовчі роботи з розчищення дна.
За словами Анатолія Клименка ,директора підприємства «Водпроект-Чернігів», яке розробляло проект розчищення водойми, через замулення за останні 12 років об’єм водосховища зменшився на 50 тисяч кубометрів.

«Якщо станом на 2006 р. об’єм був 350 м кубічних водойми номер три, то 2018 р. – порядка 304 тисячі.»
Анатолій Клименко каже, очищення дна водойми – частина комплексної програми з поліпшення екологічного стану Стрижня. Це має збільшити об’єм води у водосховищі та покращити якість води.

«Видалення засмічення мулу в самій верхній нашій водоймі ми попереджуємо перетікання цього мулу далі у водойму на Героїв Чорнобиля, у русло і Десну. Видалення цього мулу дасть змогу покращити стан не тільки водойми, яку ми розглядаємо, але й всієї річки Стрижень в межах Чернігова.»
Очищати планують не всю водойму, а її третю частину – понад 6 гектарів дна. Умовно це територія від кінця новобудови до гідроспоруди.
«Самий великий шар мулу зосереджений біля греблі, на якій ми знаходимося.»

Основні роботи не починають, бо досі чекають на проведення загальних слухань з оцінки впливу на навколишнє середовище, пояснив начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Почеп. Наразі тут триває підготовка.

Ігор Райхель, головний інженер ТОВ «УТБ-Інжиніринг»: «Готуємося до роботи. Зараз завезений земснаряд. Наразі відбувається його налаштування. Збирається пульпопровід. Проводяться пробні пуски, тому що обладнання після перевезення треба відрегулювати.
Тобто влаштовуються карти для того, щоб мул міг відстоятися і його можна було в подальшому відвезти на звалище.

Там десь в середньому від 1,1 до 1,4 метра необхідно вибрати оцього мулу. Решток рослин з дна. І збільшити середню глибину до 3,4 метра.»

За словами розробника проекту, з дна мають видалити близько 60 кубометрів мулу. Крім того, каже Анатолій Клименко, проектом передбачене укріплення частини лівого берега водойми, який зараз зсувається у воду. Пісок під берегом – результат пробного намиву.
«Тому ми робимо туди гідронамив піщаним ґрунтом, закріпляємо його. І в подальшому, якщо буде така можливість, якщо якість води приведемо, може, там людям буде можна відпочивати.

Загальна вартість орієнтовно порядку 16-ти мільйонів. Будівельно-монтажні роботи – 11 мільйонів.»

Нагадаємо, у квітні, коли управління капітального будівництва оголошувало тендер на розчистку водойми, очікувана вартість робіт становила 14 мільйонів.

  • 0
Добавлено: 13-07-2019, 08:38
0
517

Похожие публикации


Наверх