онлайн казино Украины

У Чернігові планують відкрити Центр дитячої гематології та пересадки кісткового мозку

Під час сесії Чернігівської обласної ради, що відбулась цього тижня, розглядалось питання щодо забезпечення Чернігівської обласної дитячої лікарні медичним обладнанням для лікування дітей з онкогематологічними захворюваннями.

Мова йде про апарат для визначення концентрації лікарського засобу «метотрексат» у сироватці крові. Депутати прийняли рішення про виділення 5 мільйонів гривень на його придбання.

На нараді в ОДА напередодні було обговорено два варіанти створення дитячого онкогематологічного центру: на базі обласної дитячої лікарні та онкоцентру.

Нині в обласній дитячій лікарні є 13 гематологічних ліжок, працюють три гематологи. Але директор закладу Олександр Карета зазначив, що на даний час лікарня об’єктивно не зовсім готова до створення на її базі повноцінного центру дитячої онкогематології.

Інша ситуація в медичному центрі сучасної онкології. Тут забезпечено

мультидисциплінарний підхід у лікуванні онкогематологічних захворювань (застосовується хіміо-, променева терапія).

У гематологічному відділенні, що повністю забезпечене кадрами, надається допомога не тільки дорослим, а й дітям старшого віку. Також є централізована поставка хіміопрепаратів, що дає можливість раціонально їх використовувати.

Тому, на думку в.о. директора медзакладу Юрія Шеня, центр дитячої гематології доцільніше і раціональніше створити саме на базі онкоценру. У тому числі, враховуючи кадрову забезпеченість та добру технічну оснащеність саме для лікування онкохворих.

Ще один плюс такого варіанту – перспективи створення на базі закладу Центру з пересадки кісткового мозку (в Україні їх лише декілька). Відповідний проєкт планується реалізувати за кошти Держфонду регіонального розвитку. Документи вже подані на розгляд регіональної комісії.

На сьогодні в області проживають 75 дітей, хворих на онкогематологічні захворювання. Зараз вони за необхідності направляються до спеціалізованої лікарні «Охматдит» у Києві.

  • 0
Добавлено: 16-05-2020, 07:46
0
901

Похожие публикации


Наверх