онлайн казино Украины

Більшість чернігівців за карантин, але й більшість його не дотримується

Соціологічна група «Рейтинг» провела опитування серед мешканців Чернігова, запитавши респондентів про коронавірус, та карантинні обмеження.

Опитування відбувалося з 3 по 7 квітня і показало, що 91 % підтримують запровадження вимоги обов’язкового носіння маски в громадських місцях. При цьому лише половина мешканців (53 %) заявили, що мають маски в достатній кількості. І лише 70 % з цих людей одягають маски часто (ще 19 % – інколи).

Також 59 % респондентів бачать реальною загрозу поширення коронавірусу у Чернігові, а 44 % чернігівців вважають реальною загрозу коронавірусу особисто для себе та для членів родини.

58% опитаних вважають запроваджені владою заходи щодо боротьби з коронавірусом оптимальними. 21% стверджують, що вони є занадто м’якими. 12% переконані, що заходи є надто жорсткими.

Попри карантин, 20% опитаних зазначили, що виходять з дому декілька разів на день, 32% – один раз на день. І тільки 42 % заявили, що виходять лише раз на кілька днів, а 6 % – взагалі намагаються не виходити. Частіше про високий рівень обмежень виходу з дому зазначали жінки та найстарші опитані.

Аудиторія опитування: мешканці Чернігів від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Помилка репрезентативності дослідження не більше 3,1%. Терміни проведення: 3-7 квітня 2020 року

  • 0
Добавлено: 14-04-2020, 07:49
0
577

Похожие публикации


Наверх