онлайн казино Украины

На Чернігівщині із робочою поїздкою перебуває Прем’єр-міністр

Сьогодні, 20 лютого, із робочою поїздкою на Чернігівщині перебуває Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Очільник Уряду нині в Козелецькому районі. Він має побувати в ДП «Остерський лісгосп» та провести нараду в Острі з питань боротьби із незаконними вирубками лісу та впровадження електронного обліку деревини.

"Електронний облік деревини на підприємстві був введений з 2013 року. Обліковується вся деревина, яка заготовляється - і ділова, і дров'яна. Завдяки цьому ми маємо чіткий контроль за рухом лісопродукції", - пояснив очільнику уряду директор Остерського держлісгоспу Григорій Шульга.

За його словами, чіпування проводиться за допомогою КПК (компактного персонального комп'ютера) зі спеціальною програмою та знаряддям для забивання бірок. Класифікація деревини здійснюється за європейськими стандартами.

За рік на підприємстві заготовляється 56 тис. кубометрів деревини на суцільних рубках головного користування та 36 тис. кубів на вибірково-санітарних рубках (хворі дерева, сухостій та ін.)

Також Григорій Шульга розповів про проблеми лісозаготівель. Основною є податкове навантаження, яке може сягати 48% і стримує галузь.

Середня зарплата працівників 8700 грн.

Чернігівська поліція пожалілася Гончаруку на відсутність Інтернету, який потрібний для повноцінного контролю незаконних рубок.

У поїздці Прем'єра супроводжують голова Держлісагентства, очільники Чернігівських ОДА і обласної ради та керівники обласних правоохоронних структура - ГУНП, УСБУ, прокуратури.

  • 0
Добавлено: 22-02-2020, 07:08
0
438

Похожие публикации


Наверх