онлайн казино Украины

Віддати безкоштовно Або як через обласну раду проштовхують майнові рішення

Віддати безкоштовно Або як через обласну раду проштовхують майнові рішенняПередноворічна сесія Чернігівської обласної ради завжди має найбільший акцент на головному документі, за яким регіон має жити увесь прийдешній рік.

Ажіотаж навколо бюджету відволікає увагу від інших теж важливих питань, зокрема щодо управління комунальним майном та врегулювання орендних відносин.

До прикладу цього разу цікавий проєкт рішення розглядався на сесії 18 грудня.

Суть така: встановити місцевому товариству з обмеженою відповідальністю «АПК АГРОСВІТ» орендної ставки 0,1 % від вартості (а це майже задарма) на два об’єкти: склади з допоміжним спорудами та колишню базу відпочинку «Механізатор».

Як бачимо, запропонував здавати майно в оренду практично безкоштовно депутат обласної ради Сергій Пащенко. Він також з Прилук, де і зареєстроване підприємство «Агросвіт».


Дивно, що нульову ставку оренди пропонується встановити … заднім числом. Тобто з 1 грудня 2018 року. Значить, цього року підприємство і не планувало сплачувати за оренду, хоча сам проект рішення Пащенко вносить лише під Новий рік.

Склади посеред людських городів

Тимчасове зниження орендної ставки складу площею 2 тисячі метрів у Малій Дівиці Прилуцького району депутат обґрунтовує тим, що вони занедбані. «Агросвіт» начебто має на меті їх відновити та використовувати за призначенням. Хоча і тут є один нюанс, що зазначений у пояснювальній записці: товариство не має доступу до зазначених складів. Причина - власники прилеглих територій не мають проектно-кошторисної документації, а це не дозволяє зробити під’їзди. Однак, «АПК АГРОСВІТ» таки націлене взяти цю територію. Питання доступу мають намір вирішувати у суді.

База відпочинку на Десні

Також нульову оренду пропонують для майнового комплексу колишньої бази відпочинку «Механізатор», що у Серединській сільській раді, Чернігівський район.

База не працює вже двадцять років. Стан її, звісно, відповідний. Однак, це не лякає аграріїв. Підприємство декларує намір відновити роботу бази, для цього, кажуть, вже навіть проектно-кошторисну документацію замовили.

Та «паперова» робота може затягнутися на роки і ніхто не дає гарантії, що за цей час підприємство не передумає, особливо, якщо на горизонті з’явиться перспектива приватизації.

Постає питання, чому нульову оренду для прилуцького бізнесу пропонує не Управління комунального майна обласної ради (його спеціально створити для ефективного управління власністю громади), а депутат Пащенко напряму (також живе у Прилуках).



За даними системи You.control, «Агросвіт» займається сільським господарством та торгівлею сільгосппродукції. Припустимо, що склади їм у Прилуцькому районі такі край потрібні. Але до чого тут база відпочинку?

Засновники підприємства – Сергій Ковтун та Олександр Ситник з Прилук.

Вирощування зернових бізнес в області прибутковий. Дивно, навіщо аграрному підприємству додаткові пільги.

Сергій Пащенко пообіцяв прокоментувати журналістам свій же проект трохи згодом, однак потім на телефонні дзвінки не відповідав.

В Управління комунального майна обласної ради поки відповідного рішення не надходило. Втім, там зазначають, якщо депутати за нього проголосували, значить вважають, що такий варіант використання власності громади є доцільним, а отже дотримуватимуться його.

* * *

Ми вже повідомляли, що на сесії обласної ради 19 грудня Чернігівська обласна рада відмінила власне рішення від 25 вересня 2019 року про передачу приміщень по вул. Гоголівській, у центрі міста Ніжина, релігійній групі УПЦ МП. І повернула ці приміщення Ніжинській міській територіальній громаді.

Не голосував за це рішення і Сергій Пащенко ("Батьківщина"), навпаки він був одним із ініціаторів вересневого рішення передачі майна УПЦ МП.

  • 0
Добавлено: 28-12-2019, 09:05
0
592

Похожие публикации


Наверх