онлайн казино Украины

Тариф на опалення для чернігівців може знизитись

Тариф на опалення для чернігівців може знизитисьУчора Кабмін ухвалив рішення, яке дозволяє перерахувати тариф та зменшити суму в платіжці за тепло до 30%, повідомляє Урядовий портал.

Як це працюватиме - вже розповіли керівникам обласних центрів та головам ОДА на засіданні Ради розвитку громад та територій під головуванням Президента Зеленського.

"В тарифі на теплову енергію врахована минулорічна ціна газу 7 482 грн за тисячу кубометрів. Ціна газу у грудні 2019 нижче, ніж враховано у тарифі більшості теплокомуненерго. Нині це 5 132 грн у порівнянні з 7 482 грн за тис м3 минулого року. Приблизно 75% тарифу на централізоване опалення складає вартість газу як товару, отже тариф може бути переглянутий", - повідомив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко у Фейсбуці.

Прем'єр Гончарук каже, що теплопостачальники можуть перерахувати платіжки. За попередніми розрахунками, платіжка за грудень може бути вже нижча на 30%. Від міста до міста цифра може різнитись.

Як це працюватиме?

Уряд Гончарука прийняв зміни до Постанови КМУ #630 (Правила надання послуг) якими наддав теплопостачальним підприємствам право перераховувати рахунки (надати споживачам «знижку») за централізоване опалення та постачання гарячої води.

• Перерахунок здійснюється якщо ціна природнього газу (як товару), за якими підприємства фактично купували газ, відрізняється від ціни врахованої в діючих тарифах.

• Сума перерахунку для споживача враховується як оплата майбутніх послуг.

За сприятливих умовах на кінець грудня 2020, ТКЕ зможуть купувати газ у січні 2020 року за ціною нижчою за «страхову» – для цього необхідно підписати відповідний контракт з НАК «Нафтогаз».

За словами голови Чернігівської ОДА Прокопенка, у найближчий час будуть проведені зустрічі з постачальниками теплової енергії, щоб досягти зменшення цифр у платіжках на централізоване опалення.

  • 0
Добавлено: 26-12-2019, 07:54
0
642

Похожие публикации


Наверх