онлайн казино Украины

Що робитимуть в області, якщо Росія припинить транзит газу

Що робитимуть в області, якщо Росія припинить транзит газуВ області готують план реагування у разі припинення транзиту газу територією України з 1 січня 2020 року. Про це заявив підлеглим під час вранішньої наради голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

На даний момент наші профільні департаменти розробляють план реагування спільно з енергетичними компаніями і рятувальниками. В п`ятницю провели засідання комісії і чекаємо на ввідні з Кабміну по даному питанню. Якщо транзит газу дійсно припиниться, то це буде надзвичайна ситуація», - каже Андрій Прокопенко.

За прогнозами синоптиків, перша половина січня може видатися дуже морозною. Що в свою чергу ускладнить ситуацію, адже відбір газу із системи різко зросте. Чи вистачить запасів в підземних сховищах та чи встигне «Укртрансгаз» оперативно підняти необхідні обсяги палива – це питання.

Історія повторюється як і 10 років тому. Напередодні нового 2009-го року «Газпром» почав різко скорочувати поставки газу європейським споживачам через територію України, а на ранок 7 січня, без попередження української сторони, повністю їх припинила. Головною підставою знову ж такі були неузгодженості з контрактами. На той час Україна підготувалась до можливих перебоїв і забезпечила власні потреби природним газом власного видобутку, який накопичила в сховищах у теплий період року. За інформацією «Нафтогазу», впродовж 6 днів січня державна компанія також передала європейським споживачам 74 млн кубометрів газу із власних ресурсів.

Зниження тиску газу в мережі може ускладнити дотримання необхідного температурного режиму в бюджетних установах. Частково вирішити проблему допоможуть зимові канікули, впевнені чиновники. В більшості учбових закладів області вони розпочнуться з 28 грудня, а в 7 територіальних одиницях, серед яких і обласний центр - з 23 -го.

«В такому разі доведеться подовжувати для школярів зимові канікули за рахунок весняних, або навіть літніх. Питання може виникнути лише по інтернатним закладам. Ми представимо наше бачення, як в повному обсязі забезпечити дітям всі необхідні умови і харчування», - повідомив начальник управління освіти та науки ОДА Микола Конопацький.

Сподіваємося, що чиновники підготуються до будь-якого розвитку подій. Адже часто у нашій країні різного роду надзвичайні ситуації стаються «зненацька». І тоді страждають тільки прості люди.

  • 0
Добавлено: 17-12-2019, 07:49
0
562

Похожие публикации


Наверх