онлайн казино Украины

Латвійський ветеринар навчав своїх чернігівських колег працювати по-європейськи

Латвійський ветеринар навчав своїх чернігівських колег працювати по-європейськиПредставники районних управлінь Держпродспоживслужби та державних лікарень ветеринарної медицини з Менського, Семенівського, Бахмацького і Корюківського районів взяли участь у семінарі-тренінгу на тему «Важливі елементи технології вирощування молодняка ВРХ для отримання високопродуктивного поголів’».

Теоретичними знаннями і практичними навичками з присутніми поділився експерт Латвійського центру сільських консультацій, лікар-ветеринар Дайніс Арбіданс. Він, зокрема, розповів про значення молозива для вирощування здорових телят, в тому числі ознайомив зі способами встановлення його якості, і пояснив, як визначати критичні точки місць утримання телят.

Також ветеринарний фахівець із Риги провів для своїх чернігівських колег майстер-клас по годівлі новонароджених телят молозивом за допомогою зонду і продемонстрував, як за 15 хвилин за допомогою експрес-тесту можна діагностувати у них інфекційні захворювання, зокрема такі, як коронавірус, ротавірус, кишкова паличка, а також визначати наявність паразитів, як-то криптоспоридії. Ці прості речі допоможуть вирощувати здорових телят, із яких у майбутньому формуватиметься високопродуктивна дійна череда, переконував наших спеціалістів Дайніс Арбіданс.

Експерт Латвійського центру сільських консультацій пообіцяв і в подальшому здійснювати навчання чернігівських профільних фахівців та сільгоспвиробників, які працюють у галузі тваринництва.

  • 0
Добавлено: 5-12-2019, 08:39
0
536

Похожие публикации


Наверх