онлайн казино Украины

Чернігівщина увійшла в трійку лідерів за рівнем комп’ютеризації лікарень

Чернігівщина увійшла в трійку лідерів за рівнем комп’ютеризації лікареньЗ другого кварталу 2020 року державної субвенції на фінансування закладів спеціалізованої медичної допомоги не передбачається.

Вчора, 26 листопада, під головуванням прем’єр-міністра Олексія Гончарука за участі міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької з регіонами обговорили, що ще потрібно зробити на місцях для успішного старту трансформації в поліклініках та лікарнях, повідомляє пресслужба МОЗ.

У квітні 2020 року розпочинаються зміни у фінансуванні закладів, які надають спеціалізовану допомогу – це поліклініки та лікарні. Як показав досвід впровадження на рівні первинної допомоги, зміна моделі фінансування є успішною. В деяких регіонах заробітні плати сімейних лікарів сягали 25 тис грн.

Для успішного старту змін на рівні спеціалізованої допомоги і підписання договору з Національною службою здоров’я України ці заклади, які надають спеціалізовану допомогу, мають відповідати вимогам НСЗУ, а саме: бути автономізованими, мати комп’ютери та підключитися до електронної системи охорони здоров’я.

"Головне завдання для місцевої влади у першому кварталі наступного року – допомогти закладам охорони здоров’я підготуватися до нового етапу реформи задля того, щоб громадяни мали реальний доступ до гарантованих державою медичних послуг. Адже з другого кварталу 2020 року державної субвенції на фінансування закладів спеціалізованої медичної допомоги не передбачається, і єдиний шлях отримати фінансування з державного бюджету – підписати договір з Національною службою здоров’я України. Всі заклади мають бути автономізовані та забезпечені комп’ютерами", – зазначив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

У 2020 році в Україні у повному обсязі запрацює Програма медичних гарантій. На це у державному бюджеті закладено 72 млрд грн. Це майже 64% від загальної суми коштів, виділених на систему охорону здоров’я.

"У рамках підготовки до впровадження Програми медичних гарантій вже автономізовано близько 73% закладів, що надають спеціалізовану медичну допомогу. Найбільше таких закладів у Полтавській (98,59%), Вінницькій (97,69%), Харківській (93,64%), Одеській (90,53%) та Сумській (90,22%) областях. Комп’ютеризовано лише 33% спеціалізованих закладів. Області-лідери – Полтавська (66,02%), Чернігівська (56,38%) та Львівська (56,10%) області", – сказала міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

  • 0
Добавлено: 28-11-2019, 08:40
0
699

Похожие публикации


Наверх