онлайн казино Украины

Атрошенко відстоює право Чернігова на розвиток

Атрошенко відстоює право Чернігова на розвитокПісля зустрічі з Прем'єр-міністром України Асоціація міст України провела в Українському кризовому медіа-центрі прес-брифінг на тему : «Бюджет 2020 – це згортання децентралізації. Як вижити громадам?»

Свої аргументи з цієї теми висловив і міський голова Чернігова Владислав Атрошенко. Зокрема мера дуже непокоїть те, що держава не планує надати необхідну суму грошей на делеговані місту повноваження. Також мова йшла про можливості подальшого розвитку.

Пряма мова Атрошенка у відео нижче.

Під час заходу також виступили виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, бучанський міський голова Анатолій Федорук, ладижинський міський голова Валерій Коломєйцев та директор департаменту фінансів КМДА Володимир Репік. Вони теж закликали Уряд і Парламент у проєкті Державного бюджету на 2020 рік захистити інтереси громад, не допустити скорочення бюджетів громад, що може привести до неможливості надавати якісні послуги жителям. А саме:

- підтримати норму щодо зарахування частини акцизного податку на пальне до дохідної частини місцевих бюджетів;

- забезпечити належний рівень освітньої субвенції;

- спрямувати 20% коштів дорожньої субвенції до бюджетів міста Києва;

- забезпечити оплату з Державного бюджету України гарантованих державою пільг;

- передбачити на 2020 рік додаткову дотацію на здійснення переданих з Держбюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я.

  • 0
Добавлено: 14-11-2019, 08:16
0
575

Похожие публикации


Наверх