онлайн казино Украины

До Чернігова привезли корону Сулеймана і Гюррем Султан

Зазначається, що унікальні експонати доповнять та збагатять велику збірку історичних головних уборів духовних і світських лідерів "Корони світу", яка експонується в заповіднику "Чернігів стародавній".

До Чернігова привезли унікальні експонати – корону-шолом падишаха Османської імперії XVI століття Сулеймана та його дружини Гюррем Султан, відомої в Україні під іменем Роксолана.

Про це у Facebook повідомив учений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника “Чернігів стародавній” Сергій Черняков, – інформує 1NEWS.

За інформацію офіційного сайту заповідника “Чернігів стародавній”, реконструкція головних уборів відомих історичних постатей зроблена уперше і не має аналогів. Виготовили їх на основі портретів Сулеймана і Роксолани з гравюр невідомих венеціанських художників XVI ст.
Унікальний проєкт ініціював і втілив голова Благодійного фонду імені Б.Г. Возницького Ігор Жук. Над створенням стилізованих головних уборів працювала робоча група з 20 осіб – мистецтвознавці, науковці, ювеліри, інші фахівці. При виготовленні корон були використані дорогоцінні метали, імітації коштовного каміння, перли, інші матеріали.

Зазначається, що унікальні експонати доповнять та збагатять велику збірку історичних головних уборів духовних і світських лідерів “Корони світу”, яка експонується в заповіднику “Чернігів стародавній”.

  • 0
Добавлено: 10-11-2019, 08:16
0
507

Похожие публикации


Наверх