онлайн казино Украины

У Чернігові розпочали ремонт дзвіниці Троїцького собору

У Чернігові розпочали ремонт дзвіниці Троїцького соборуУ Чернігові на дзвіниці Троїцького собору чистять штукатурку. Роботи проводять з третьої ночі до 6 години ранку, на висоті понад 50 метрів. Після цього дзвіницю мають пошпаклювати і пофарбувати. Роботи мають завершити за місяць, сказав учений секретар заповідника «Чернігів стародавній» Сергій Черняков. Як відбувається ремонт - бачила Альона Макаренко.

Дзвіниця Свято-Троїцького собору тимчасово закрита для відвідувачів. Нині пам’ятка архітектури національного значення - на ремонті. Аби уникнути аварійних ситуацій, роботи виконують з 3 до 6 години.

П’ята ранку. Дорога на вулиці Толстого біля храму частково перекрита. На дзвіниці починають працювати верхолази.
Висотні роботи на фасадах вежівиконують працівники компанії «Вертикаль».

Євген Левченко, верхолаз: «Зараз йде очистка всіх декоративних елементів на дзвіниці. Потім ґрунтовка, шпаклювання і фарбування вкінці.»
Замовила і оплачує ремонт релігійна громада Української православної церкви Московського патріархату. Скільки він коштуватиме - буде відомо по завершенню робіт, каже секретар Чернігівської єпархії Протоієрей Ігор.

«Все залежить від того, в якому стані знаходиться сама штукатурка, в якому стані знаходяться всі фрагменти на дзвіниці. Трішки треба підлагодити, тому що якщо подивитись на дзвіницю, то дуже багато частин, які відпадають. Дзвіниця знаходиться біля дороги, біля неї завжди ходять люди. І це треба зробити в найближчі терміни.»

Контролюють роботуремонтників працівники Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», до складу якого входить комплекс Троїцького монастиря.

Сергій Черняков, учений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів Стародавній»: «На початку року була створена комісія за участю і користувачів, тобто представників Української Православної Церкви, і заповідника. Було визначено комплекс робіт, які необхідно провести. Вже у травні розпочалися ремонтні роботи. Здійснюється тинькування як ззовні, так і в середині споруди. Також пофарбування. Ми постійно і фотографуємо, і розповідаємо будівельникам, які це проводять, як це краще зробити, якою фарбою це зробити, якою штукатуркою. Щоб воно і трималось довший період, і виглядало, не порушувало колір фасаду, який передбачено паспортом пам’ятки. На сьогодні йде найскладніший період.»

Висота дзвіниці – 58 метрів, каже Сергій Черняков. Востаннє її ремонтували 8 років тому. Через вдале місце розташування пам’ятку архітектури, зведену наприкінці 18 століття, відвідують десятки тисяч людейщороку - як з України, так і з-за кордону.
Протоієрей Ігор, секретар Чернігівської єпархії: «Всі, хто приїжджає, туристи й паломники, вони майже всі заходять на дзвіницю, тому що там відкривається дуже хороший вид.»

Сергій Черняков, учений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів Стародавній»: «На цьому тижні найважчі роботи будуть завершені. Однак будуть ще проведені роботи з пофарбування. Думаю, десь за місяць всі ці роботи будуть виконані. Звичайно, до Дня міста вже буде відкрито.» - повідомляє UA:Чернігів

  • 0
Добавлено: 8-07-2019, 08:07
0
644

Похожие публикации


Наверх