онлайн казино Украины

Про великі ремонти чернігівських вулиць. Коли закінчать

Про великі ремонти чернігівських вулиць. Коли закінчатьУ Чернігові триває реконструкція вулиці Ремісничої, яка передбачає розширення проїжджої частини дороги. Тиждень тому роботи розпочалися на ділянці від просп.Перемоги до вул.Князя Чорного. Тут перевстановлюють бортовий камінь. Той, що вже пошкоджений та не підлягає експлуатації, відбраковують.

Пізніше проводитимуть фрезерування та укладання верхнього вирівнюючого шару дорожнього асфальтобетонного покриття. Про це розповів директор «ШБУ-14» Олександр Харчук.

Він також повідомив, що по вул.Коцюбинського, між вул.Ремісничою та вул.Кирпоноса, буде встановлена ливнева каналізація зі спеціальними лотками. Проїжджа частина цієї дороги розширюватиметься на 1,5 м. Загалом відремонтують ділянку дороги протяжністю 450 м.

Вартість цієї реконструкції – 7 млн грн. За планом ремонтні роботи триватимуть до 1 листопада.


Вулицю Героїв Чорнобиля мають відкрити для проїзду в кінці жовтня. Зараз на ній вже активно працюють дорожники, які завершують влаштування основи під асфальтне покриття.

«Капремонт вул.Героїв Чорнобиля довжиною півтора кілометри. Нам потрібно відновити дорожнє покриття. Робота непроста, бо копали на глибину більше трьох метрів і засипали річковим піском, який важко ущільнюється. Його треба було ущільнити до потрібних параметрів, після цього насипати додатковий піщаний шар 20 сантиметрів в основу дороги. На нього покласти геотекстильну тканину для уникнення перемішування щебеню з піском. Після цього потрібно вкласти 15 см щебеневої суміші, 20 см великозернистого щебеню, розлив емульсії (1,5 л на 1 м2), 10 см нижній шар з великозернистої асфальтобетонної суміші і 5 см верхній. Така конструкція дорожнього одягу – не слабка, але й навантаження на цій дорозі велике, - розповів він. - Будівництво проводиться у 2 етапи. Перший – це влаштування всього з нижнім шаром асфальтобетонного покриття включно. Треба буде покласти 2,5 тисячі тонн асфальтобетону. У цьому році наша задача – забезпечити проїзд по цій вулиці. Другий етап робіт – на наступний рік. Це верхній фінальний шар асфальту плюс тротуари. Окрім того, проектом передбачені всі з’їзди. Світлофорні об’єкти будуть на перехресті з вул.Алексєєва і з вул.Мстиславською. Освітлені пішохідні переходи, 5 автобусних і тролейбусних зупинок, розмітка, озеленення і все, що необхідно», - інформує Олександр Харчук - керівник ТОВ «ШБУ 14», яке є підрядником робіт.

Із робіт, запланованих на цей рік, дорожники на сьогодні виконали третину. Поклали все включно з нижнім шаром щебеню на ділянці від пр. Миру до вул. Алексєєва. Залишилося укласти щебенем ще близько 850 метрів. Але піщаний і нижній щебеневий шари там вже вкладені.

Кошторисна вартість робіт, запланованих на цей рік - 33 мільйони гривень.

  • 0
Добавлено: 8-10-2019, 07:49
0
480

Похожие публикации


Наверх