онлайн казино Украины

Впала червона зірка в центрі Чернігова

Впала червона зірка в центрі ЧерніговаНаціоналісти з чернігівського осередку ВГО «Сокіл» вкотре провели декомунізаційну акцію: демонтовано незаконно встановлену в центрі міста п’ятикутну червону зірку – заборонений символ кривавого комуністичного режиму.

Знак встановлювали місцеві комуністи ще в часи Януковича. Стояв він навпроти Головпоштамту. Увесь цей час – без жодних дозволів і документів.

Про це повідомляють в організації «Сокіл».

Комуністи навіть вигадали легенду про розстріл на тому місці німцями підпільників, опираючись на свідчення бувалого і знаного в місті КДБіста Герарда Кузнєцова.

«Разом із тим сьогодні є інформація про те, що на тому місці німці стратили членів ОУН. Тому доцільніше ставити не червоні зірки, а меморіальну табличку на честь бійців, що виборювали свободу Україні, – говорить керівник міського осередку «Соколу» Дмитро Скрипка. – Очищення України від комуністичної пропаганди та імперських символів сьогодні і завжди залишається актуальним. Ми воюємо з ідеологічними послідовниками тих, хто ще 100 років тому втопив молоду українську державність у крові кращих її синів, а також ні в чому невинних жінок, дітей, немічних старих».

Раніше націоналісти з ВГО «Сокіл» ліквідували на Менщині та Сновщині два погруддя Ватутіна – радянського генерала часів Другої світової війни.

  • 0
Добавлено: 25-05-2019, 08:18
0
529

Похожие публикации


Наверх