онлайн казино Украины

93-річний ветеран розповів про дороги Другої світової і цінність життя

93-річний ветеран розповів про дороги Другої світової і цінність життяСтуденти Чернігівського інституту імені Героїв Крут МАУП та учні Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді зустрілися у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка з ветераном Другої світової війни Іваном Омеляновичем Онищенком.

Ведуча заходу Наталія Утиро зазначила: "Щороку 9 травня слугує нагадуванням – немає більшої цінності ніж радість життя на вільній землі! Подвиг ветеранів безсмертний, пам'ять про них, живих і мертвих, – нетлінна, вдячність народу безмежна! Вічна пам'ять тим, хто в різні часи загинув у пеклі боїв та їхніх відголосків!".

Іван Омелянович розповів, що у лютому 1944 року він, сержант, воював на Другому українському фронті у 163-й мотострілецькій дивізії, пройшов дорогами Румунії, Угорщини. На півдні Чехословаччини 17 грудня 1944 року отримав тяжке поранення в ногу, був направлений на лікування до шпиталю, де й зустрів довгоочікувану Перемогу. Лихо й страждання, які пережив ветеран, незмірні. На фронті гинули фронтові товариші, які пліч-о-пліч боронили рідну землю.

Після Другої світової війни Іван Омелянович отримав юридичну освіту в Київському національному університеті ім. Т. Г. Шевченка, довгий час працював у органах прокуратури. Сьогодні ветерану 93 роки, а його фізична форма після всього пережитого заслуговує поваги.
Учні та студенти активно долучилися до зустрічі: ставили запитання Івану Омеляновичу про нагороди, умови перебування, дружбу, а потім щиро подякували за цікаву розповідь, яка дуже змістовно відобразила події того часу.

Любов Вікторівна Семенюк, бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук, підготувала до заходу книжкову виставку "Друга світова у пам'яті народній", яку прокоментувала Наталія Утиро. На виставці представлені матеріали, які дають можливість ознайомитися з подіями Другої світової війни загалом і на Чернігівщині зокрема: Закон України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років", Марта Гавришко "Долаючи тишу. Жіночі історії війни", Вахтанг Кіпіані "Друга світова. Непридумані історії" тощо.

Наприкінці заходу соліст-вокаліст Міського палацу культури Олексій Дербечов привітав Івана Омеляновича гарною піснею.

  • 0
Добавлено: 9-05-2019, 08:28
0
610

Похожие публикации


Наверх