онлайн казино Украины

«Краєзнавець» презентує видання про Чернігівський район.

«Краєзнавець» презентує видання про Чернігівський район.18 грудня об 11.00 у читальному залі Чернігівської обласної універсальної бібліотеки ім. В. Г. Короленка відбудеться засідання клубу «Краєзнавець», в рамках якого Чернігівський районний осередок Національної спілки краєзнавців України презентуватиме видавничі здобутки 2012 року.
Повідомляє представник клубу «Краєзнавець».
На заході буде представлено книги Дем’яна Вайсмана «Судьба солдата — хроника одной семьи», Віри Зайченко «Новобілоуська метрична книга та її персоналії», Василя Якубця «Наша Семенягівка».
У цікавому документальному нарисі Дем’яна Вайсмана розповідається про полковника Михайла Ілліча Бланка, який загинув у роки Другої світової війни, боронячи Чернігів, у нерівних боях біля сіл Виблі та Піски.
У новому виданні Віри Зайченко на основі пам’ятки із зібрання Чернігівського обласного історичного музею ім. В. В. Тарновського — метричної книги Свято-Троїцької церкви с. Новий Білоус Чернігівського району — автор розповідає про мешканців околиці Чернігова. До речі, метричні книги — паперові формуляри, в яких духовенство реєструвало акти громадянського стану членів церкви: хрещення (народження), вінчання (шлюб), поховання (смерть). Це важливий історичний документ і джерело для науковців, істориків, статистиків та демографів.
У книзі Василя Якубця йдеться про невеличке село Семенягівка та його людей, яке входить до Пакульської сільради Чернігівського району. Тут народилися: Герой Радянського Союзу Йосип Андрійович Конюша (в березні 1944 року він одним з перших форсував Дністер); начальник інспекції державного технічного нагляду Василь Миколайович Дорошок; жив 103-річний дід Гринь.
Василь Якубець вирішив написати книгу про свою малу Батьківщину після виходу у світ нині популярного видання «Голос пам’яті. Історія села Пакуль та його округи». Долучилося до створення своєрідного літопису Семенягівки і Товариство «Чернігівське земляцтво» в м. Києві.
Організатори заходу: Чернігівська районна державна адміністрація, Чернігівський районний осередок Національної спілки краєзнавців України, Чернігівська обласна універсальна бібліотека ім. В. Г. Короленка.

Добавлено: 17-12-2012, 10:56
0
0

Похожие публикации


Наверх