онлайн казино Украины

У Чернігові журналістку не пускали на засідання комісії в ОДА

У Чернігові журналістку не пускали на засідання комісії в ОДАЖурналістку-фрілансерку Любов Потапенко 19 квітня не пускали на засідання конкурсної комісії з призначення директора регіонального ландшафтного парку “Ялівщина”, яке відбувалося в Чернігівській обласній державній адміністрації.

Про це регіональному представнику ІМІ повідомила сама журналістка.

За її словами, засідання конкурсної комісії проводила заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова.

«Вперше за 30 років у ЗМІ мене не пускали в ОДА на засідання конкурсної комісії з призначення директора “Ялівщини”. Крім мене, туди не пускали доктора і кандидата наук (він же науковий куратор РЛП “Ялівщина”). Пробилися з боєм. Зі ЗМІ була тільки я», – розповіла журналістка.

Вона додала, що «після обурень вийшла чиновниця департаменту і дозволила мені зайти, а науковцям – ні. Вони підняли шум і прорвалися, але їм не дали слова».

Медіаюрист ІМІ Алі Сафаров зазначив, що недопущення журналіста на такий захід має ознаки перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

«Положення частини другої статті 25 Закону України “Про інформацію” прямо передбачає право безперешкодно відвідувати приміщення суб’єктів владних повноважень, відкриті заходи, які ними проводяться. Засідання конкурсної комісії не може бути закритим заходом, виходячи з відсутності обговорення під час такого засідання таємної інформації або іншої обмеженої за режимом доступу до інформації. Тому недопущення журналіста на такий захід має ознаки перешкоджання законній професійній діяльності журналіста», – сказав юрист.

  • 0
Добавлено: 26-04-2019, 08:01
0
695

Похожие публикации


Наверх