онлайн казино Украины

Найбільш шумні вулиці Чернігова

Найбільш шумні вулиці ЧерніговаВ результаті аналізу досліджень за 2018 рік, в Чернігові еквівалентний рівень шуму становить 70-78 дБА, максимальний – 80-83 дБА.

Найбільш забруднений звуковий фон – на вулиці Івана Мазепи та на вул. 1 Травня – до 83 дБА.

А ось центральна вулиця, що ділить Чернігів на райони – проспект Миру – виявилась дещо тихіша – 70-80 дБА.

Такі дані наводить держустанова «Чернігівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України».

Шум підступний, його шкідливий вплив на організм відбувається незримо, непомітно. Організм людини проти шуму практично беззахисний, що призводить до негативних наслідків на здоров`я: головні болі тупого характеру, зниження слуху, відчуття важкості і шуму в голові, запаморочення, підвищена дратівливість, швидка стомлюваність, зниження працездатності, уваги, підвищена пітливість, порушення ритму сну (сонливість вдень, тривожний сон у нічний час).

В перспективі спостерігається погіршення шумового режиму в місті Чернігові.

* * *

Проблема акустичного забруднення довкілля – одна з найбільш актуальних у світі.

Скарги населення міста Чернігова на шум пов’язані із зовнішніми джерелами, вбудованими в житлові будинки об’єктами, поганою звукоізоляційною здатністю огороджуючих конструкцій.

Серед зовнішніх джерел акустичного забруднення, що впливають на житло, автотранспорт домінує.

Не на краще змінюють акустичний клімат міста Чернігова архітектурно-планувальні рішення щодо розміщення на густонаселеній території автостоянок, автозаправок, техобслуговування, багатоповерхових будинків.

У дозу шумового навантаження відчутний внесок роблять зростаюча насиченість житла, промислових та громадських підприємств електропобутовими приладами, вентиляційним обладнанням.

  • 0
Добавлено: 1-03-2019, 08:25
0
752

Похожие публикации


Наверх