онлайн казино Украины

Вентиляція житлових приміщень

Стан повітряного середовища, в якому відбувається життєдіяльність людини, впливає на її самопочуття та рівень працездатності. Щоб створити сприятливий мікроклімат та зберегти людське здоров’я, в житлових та побутових приміщення встановлюють вентиляційні системи — спеціальне обладнання, за допомогою якого можна самостійно регулювати параметри повітряного середовища.

Призначення та функції вентиляційних систем
Комфортне перебування людини в будь-якому приміщенні в першу чергу залежить від якості повітря — його свіжості та температурного режиму. Зазвичай, стандартна вентиляція в квартирі не здатна забезпечити необхідний рівень обробки повітря. Вирішити цю проблему можна тільки за допомогою встановлення додаткового обладнання.
Людський організм постійно виробляє тепло, яке впливає на температуру навколишнього середовища і створює надлишки теплоти.
Не дивно, що при відсутності вентиляції в будинку погіршується не тільки теплове самопочуття людини, але й стан речей та продуктів, які знаходяться в приміщенні.
Тоді як правильно організована вентиляція житлових приміщень забезпечує стабільний рівень температури повітря в приміщенні і підтримує його санітарно-гігієнічні показники — рівень вологи, вміст кисню і домішків, а також інтенсивність переміщення повітряних потоків.
Сучасні вентиляційні системи характеризуються високим рівнем продуктивності і здатні забезпечувати такі функції обробки повітря:

Очищувати від пилу та диму.
Нагрівати або охолоджувати.
Зволожувати.
Іонізувати.
Якість вентиляційного обладнання визначається за показниками об’єму перекачаного та обробленого повітря.
Детальну консультацію Ви можете отримати тут.
Характеристики різних видів вентиляційних систем
Особливо актуальним є монтаж вентиляції в приміщеннях, повітря в яких потребує додаткової обробки — санвузлах, кухнях, коридорах та ванних кімнатах. Але щоб обладнання забезпечило необхідний рівень повітрообміну, необхідна професійна оцінка потреб житла в вентиляції.
Визначення оптимального рівня вентиляція та її видів — запорука створення найсприятливіших умов для життєдіяльності людини.
За призначенням розрізняють такі види вентиляції, як :

Припливна — забезпечує безперервне надходження свіжого повітря з вулиці.
Витяжна — здійснює видалення відпрацьованого або забрудненого повітря.
Припливно-витяжна — поєднує функціональність обох систем, тому вважається найбільш продуктивною.
Тільки повний контроль вентиляції в житловому приміщенні здатний забезпечити ту якість повітря, яка необхідна людині для підтримки повноцінного рівня здоров’я та життя.

  • 0
Добавлено: 22-10-2018, 09:27
0
1 082

Похожие публикации


Наверх