онлайн казино Украины

Частину «Горсаду» приватизували за нехитрою схемою

Частину «Горсаду» приватизували за нехитрою схемоюЧастина приміщення Літнього театру, а саме кафе «Ель Сад», стало приватною власністю.

Про те, як це сталось, і хто із чинних та колишніх чиновників міської ради може бути до цього причетним, написала міська газета Весть від 11 жовтня.

Те, що деякі об’єкти Центрального парку культури і відпочинку (ЦПКіВ) вже у приватній власності, виявилося під час підготовчих робіт до реконструкції.

Журналісти встановили, що частина приміщення Літнього театру за адресою вул. Шевченка, 59, площею більш 300 квадратних метрів опинилось у власності фірми «Кутзее». Мова про великий зал та кілька підсобних приміщень. Відповідні дані вказані у Державному реєстру прав на нерухоме майно. Фактично ж у цьому приміщенні знаходиться кафе «Ель Сад», колишнє «Зеркальное».

Ось що пише «Весть».

«У вересні 2014 року, як це зазвичай буває, з документів, почалася реконструкція приміщення.

Комунальне підприємство «Центральний парк культури та відпочинку» підписало в 2014 році договір з ТОВ «Кутзее» на реконструкцію частини приміщення літнього театру. І вже менше, ніж через три роки за договором між комунальним підприємством «Центральний парк культури та відпочинку», яким керує Володимир Хольченков, і ТОВ «Кутзее» був підписаний акт прийому-передачі в приватні руки. Врешті 30 січня минулого року акт-передачі майна зафіксував фактичний перехід майна від Центрального парку до фірми «Кутзее»: приміщення по вул. Шевченка, 59: кафе, тамбур, підсобне приміщення, топкова.

Виходить, що прямо з-під носу у міста кілька людей отримали у власність привабливу нерухомість. Як так? І куди дивиться міська влада? І чи не виявиться раптом, що і решта Горсаду вже приватизована?

Володимир Хольченков керує КП «Центральний парк культури та відпочинку» багато років. Чи могло бути, щоб досвідчений менеджер по незнанню підписав документ, який фактично віддав частину Горсаду бізнесменам?»

До речі, чернігівські ЗМІ вже писали, що насправді кафе «Ель Сад» може належати колишньому чиновнику міської ради Віктору Бистрову. Він працював заступником міського голови Олександра Соколова до 2015 року, одночасно очолюючи фінансове управління. У новому депутатському скликанні в 2016-2017 роках був секретарем Чернігівради і був зміщений після корупційного скандалу.

Цікаво, що майно колишнього чиновника, а нині депутата від партії «Наш край» у міській раді, записане на колишню дружину. Журналісти свого часу припускали, що розлучення може бути фіктивним, щоб приховати статки та уникнути декларування.

Тим більше, що Бистрова із дружиною часто бачать спільно на сімейних святах.

Журналісти навіть знайшли фото, де сім’ї Хольченкових та Бистрових відпочивають у кафе «Ель Сад» на Новий рік. І припустили, що приватизація міського майна – це бізнес на двох.

Сам Бистров від зв'язку з кафе «Ель Сад» відхрещується, про що і сказав журналістам газети «Весть».

Втім засновники фірми «Кутзее», яка безкоштовно отримала частину міського майна, можуть бути пов’язаними із Бистровим. Серед засновників ТОВ «Кутзее» у 2014 вказаний Олександр Куранда.

Це чоловік Світлани Куранди, якій кілька разів за зверненням того ж Бистрова міська рада надавала матеріальну допомогу. Тож зв’язок очевидний.

Одночасно стає зрозуміло, чому у серпні цього року керівник Горсаду Хольченков не пустив на підприємство перевірку на чолі з заступником Чернігівського міського голови Андрієм Черненко. Адже тоді нехитра схема по приватизації частини міського майна була б одразу виявлена.

  • 0
Добавлено: 12-10-2018, 09:08
0
1 166

Похожие публикации


Наверх