онлайн казино Украины

Європовітки з'явилися в Чернігові

Європовітки з'явилися в ЧерніговіЄвроповітки з'явилися в Чернігові
Європовітки з'явилися в Чернігові

Із пісні слова не викинеш – назвали контейнери для сміття євроконтейнерами, значить і майданчики для них називатимемо євромайданчиками.

Саме два євромандачики уже встановлені на території комунального підприємства ЖЕК-10 Чернігівської міської ради.

Один на вулиці Захисників України, навпроти будинку № 6 та 10. Ще один на Рокоссовського,46, поруч із школою №29 та дитсадком №73.

Висловлю версію, що ми повільно, але упевнено ідемо шляхом європейської естетики, або українських традицій. Бо в наших традиціях кожна хата була мазана і білена. Навколо неї мав бути квітник, а кожна повітка прибрана, як і двір поруч із нею.

І хоча євромайданчик для сміття не повітка і не клуня, але мусить бути прибраним та обгородженим. Хай найменші, які ходять у дитсадок, бачать, що все має бути акуратно і вивчають поки що теоретично про роздільне збирання сміття.

На майданчику є відсік для великогабаритного, тобто крупного сміття, яке вибиратиме трактор.

На черзі будується євро майданчик біля будинків №3 на вулиці Захисників України.

Даша КОТОВСЬКА

На фото : майданчики на Рокоссовського,46 та Захисників України, 6.

За матеріалами сторінки ЖЕК-10 у мережі Facebook.

*** Словник української мови: ПОВІТКА, и,

1. Господарське приміщення для утримання домашніх тварин або зберігання сільськогосподарського реманенту та різного майна. — Замкни коні в повітку та ходім у хату (Борис Грінченко, II, 1963, 255); Чоловіки поздіймали дошки й повносили в повітку (Нечуй-Левицький, III, 1956, 9); Стоїть хата, з дерева грублена, тут же під одним дахом кліть — повітка для худоби (Антон Хижняк, Д. Галицький, 1958, 523); Зненацька у колгоспному дворі Запирхав трактор з темряви повітки (Іван Вирган, Квіт. береги, 1950, 36). (

  • 0
Добавлено: 1-10-2018, 08:30
0
1 044

Похожие публикации


Наверх