онлайн казино Украины

Олег Ляшко перевірив, як вирішуються проблеми чернігівців, що постраждали від зливи

Олег Ляшко перевірив, як вирішуються проблеми чернігівців, що постраждали від зливиСьогодні, 8 липня, до Чернігова завітав Лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Разом з командою він проінспектував два найбільш проблемні об’єкти: приватні будинки на вулиці Декабристів та гуртожиток на Шерстянці.

Про вулицю Декабристів тиждень тому дізналася вся Україна. Всі жахалися фото затоплених на півтора метра будинків, співпереживали. Але команда Радикальної партії не обмежилася співчуттям, а закатавши рукави почала допомагати людям.

Причому це не метафора – соратники Олега Ляшка допомагали рятувати майно, виносили меблі на вулицю, просушували будинки, вирішували проблеми з будматеріалами. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко тоді єдиний з політиків особисто відвідав місце подій і запевнив мешканців затоплених будинків про надання допомоги. А також роздав розпорядження щодо невідкладних заходів і пообіцяв повернутися за тиждень – перевірити, що було зроблено для людей. Обіцянку виконав цієї неділі.

Олег Ляшко поспілкувався з жильцями на вулиці Декабристів, завітав в їхні оселі і вислухав звіти про те, як триває ліквідація наслідків негоди. Зокрема, депутат обласної ради Дмитро Блауш розповів, що команда Радикальної партії надає людям усесторонню допомогу:
- Кинули клич, щоб люди допомогли їжею, речами. Також вчора і позавчора працювали 35 людей, які допомагали виносити і висушувати речі, провести опалювальною пушкою просушку будинків. Всім був наданий електрик, щоб відремонтувати холодильники, пральні машини; газовщик.

Крім того, обласна рада за ініціативи Радикальної партії на тижні ухвалила рішення про допомогу постраждалим будматеріалами.

- «Чернігівоблагроліс» вже від завтра почине привозити на місця дошку. У багатьох оселях дерев’яні підлоги потрібно міняти після затоплення. Ми змогли знайти ці кошти, - розповів голова Чернігівського обласного осередку Радикальної партії Олег Авер’янов.

Високо оцінивши роботу соратників, Олег Ляшко підняв ще одну важливу тему – питання компенсації збитків людям, які втратили майно і мають величезні проблеми з житлом.

- Я говорив з прем’єр-міністром, уряд готовий ухвалити рішення про відшкодування збитків. Але потрібне звернення від міської влади, - заявив Лідер Радикальної партії. Мер Чернігова запевнив народного депутата, що з понеділка почнуться роботи експертів, які визначать суму збитків по кожному будинку, після чого буде направлене відповідне звернення. Планують зробити все за 2 тижні – до 20 липня.

Також Олег Ляшко розпорядився докласти всіх зусиль, аби унеможливити повторення ситуації з кожним наступним дощем. Як пояснюють місцеві чиновники, одна з головних причин затоплення – порушення нормативів під час облаштування системи ливневої каналізації при обладнанні автостоянки та гаражів. Лідер Радикальної партії доручив керівнику обласної поліції Едуарду Альохіну терміново вирішити це питання.

- Що це за директор автокооперативу, що уникає зустрічі? З жадібності знищив майно, підірвав здоров’я людям! Знайдіть його і порушуйте кримінальну справу. І нехай два місяці просидить у тюрмі – може тоді мізків добавиться. Я хочу попередити: якщо не знайдете його, то вас не знайдуть на ваших посадах! – заявив Олег Ляшко.

Також він добився від міського голови Чернігова обіцянки віднайти кошти на облаштування дороги на постраждалій вулиці Декабристів і запевнив людей, що Радикальна партія не дозволить нікому забути про людей, які постраждали. Олег Ляшко пообіцяв, що повернеться приблизно за місяць і ще раз проінспектує, яку допомогу отримали люди від влади.

Ще одним пунктом в програмі візити Лідера Радикальної партії став гуртожиток на вулиці Текстильників (Шерстянка), де внаслідок зливи і підтоплення фундаменту в стіні з’явилася тріщина. Олег Ляшко категорично відкинув ідею ремонту будівлі і запропонував надійніший варіант – відселення мешканців в нові квартири і знесення гуртожитків, яким по 60 років(поруч ще таких два), аби не сталося трагедії.

- Ми не повинні чекати повторення трагедії, яка сталася на вулиці Попудренка, де обвалилася стіна гуртожитку і загинула людина. Потрібно негайно створювати мешканцям людські умови для життя, аби вони не боялися, що з’явиться тріщина чи обвалиться дах, - заявив народний депутат.

Присутній на зустрічі з мешканцями гуртожитку міський голова Чернігова Владислав Атрошенко пристав на пропозицію і пообіцяв найближчими днями провести зустріч з забудовниками, аби вислухати їхнє бачення щодо такої ідеї.

Наостанок Олег Ляшко зазначив, що продовжить контролювати розвиток подій навколо проблемних гуртожитків і висловив сподівання, що мешканці нарешті отримають комфортні умови для життя.

  • 0
Добавлено: 9-07-2018, 09:11
0
646

Похожие публикации


Наверх