онлайн казино Украины

В «Астру» прийде каналізація?

В «Астру» прийде каналізація?Будівництво централізованої каналізації у мікрорайоні «Астра» включено до міської програми 80/20.

До переліку об’єктів з облаштування інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектору міста, що співфінансуються за рахунок коштів міського бюджету в співвідношенні 80/20, виконавчий комітет сьогодні, 14 червня, включив будівництво централізованої каналізації у мікрорайоні «Астра».

А саме – на вулицях: Світанкова, Слов'янська, Славутицька, Льговська, Білогірська, Солов'їна.

Про це повіомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

Цей мікрорайон знаходиться на західній околиці Чернігова, звідки й до очисних споруд відносно недалеко.

Об’єкт будівництва розміщений на землях Чернігівської міської ради.

Загальна довжина прокладки самопливного каналізаційного колектору становить 4085 м.п. (протяжність самопливного колектору діаметром 160 мм – 3550 м, протяжність самопливного колектора діаметром 200 мм - 535 м. п.). Довжина прокладки напірного каналізаційного колектору діаметром 110 мм – 610 м. п.

Загальна кількість побудованих каналізаційних колодязів складатиме – 175 шт. (каналізаційний колодязь діаметром 1000 мм – 122 шт., каналізаційний колодязь діаметром 1500 мм – 53 шт.).

Враховуючи рельєф місцевості, проект передбачає каналізування вулиць з будівництвом двох комплектних каналізаційних насосних станцій заглибного типу.

До 1-ї насосної станції відносяться каналізаційні колектори частин вулиць Світанкова, Солов’їна, частин вулиць Білогірська, Славутицька, Льговська, Слов’янська та стоки, які перекачуються з другої насосної станції.

До 2-ї насосної станції відносяться каналізаційні колектори частин вулиць Білогірська, Славутицька, Льговська та Слов’янська з підключенням в каналізаційний колектор, який проектується, діаметром 200 мм на розі вулиці Льговська. Підключення каналізаційних мереж запроектоване до існуючого самопливного каналізаційного колектора діаметром 200 мм по вул. Ціолковського.

Проект включений у порядку черговості поданих до управління житлово-комунального господарства міської ради заяв у рамках виконання заходів Програми розвитку інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектору м. Чернігова на 2016-2020 роки.

Загальна вартість будівництва згідно експертного звіту ДП «Укрдержбудекспертиза» складає: 18,2 млнгрн, з них: 14,6 млнгрн - кошти міського бюджету, 3,6 млн грн. - власні та залучені кошти органом самоорганізації населення - вуличним комітетом «Астра».

Доповідач по цьому проекту рішення начальник Управління ЖКГ міської ради Ярослав Куц, зазначив, що вуличним комітетом «Астра» на даний час власних кошів зібрано тільки 500 тис грн.

Заслухавши цю інформацію, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко порадив начальнику Управління ЖКГ, щоб мешканці мікрорайону спочатку зібрали всю суму коштів своєї частки, а потім тільки розпочинати будівельні роботи. Також він зазначив, що в даній ситуації ризикувати не можна, бо якщо мешканці не зберуть своїх 20%, то роботи зупиняться, а згідно з даною програмою витратити коштів більше, ніж є, не можливо.

«Я би запропонував мешканцям зібрати спочатку всю суму коштів - це 3,6 млн грн, а потім починати будівництво, – сказав мер. – Люди зібрали абсолютно незначну частину, приблизно 15% від потреби. У мене є небезпідставне побоювання, що вони не зберуть решту – 3,1 млн грн. Якби була ситуація, що вони зібрали 2,8 млн грн, чи 2,5 млн грн, тоді вже можна щось казати. На мою думку, вірогідність у 90%, що вони не зберуть ці кошти. У нас не повинно бути ризиків».

«Треба робити все вчасно. Люди збирають 20%, ми додаємо 80% і розпочинаємо роботи», – сказав Владислав Атрошенко.

  • 0
Добавлено: 15-06-2018, 08:56
0
772

Похожие публикации


Наверх