онлайн казино Украины

Плитка у відремонтованому переході все ж таки трішки «не така»

Плитка у відремонтованому переході все ж таки трішки «не така»Сумнозвісна плитка, призначена начебто для ванної кімнати, якою викладений під час тривалого ремонту підземний перехід на перехресті проспектів Чернігова, все ж таки не зовсім доречна у тій споруді.

Як каже міський голова Владислав Атрошенко, то є помилка проектанта. Бо в нього мало досвіду.

Не будемо говорити про достатність досвіду міського голови, аби не дійти до анекдоту про вакансію президента Білорусі із вимогою мати досвід роботи президентом Білорусі. Але ж пана проектанта хтось обирав?

Про особистий весняний огляд мером слизького й мокрого відремонтованого підземного переходу розповідає в своєму сюжеті Чернігівська філія НСТУ:

Пряму мову коментарів міського голови з цього питання подає прес-служба міськради:

«Зараз ми зібрали всі дрібні недоліки, недопрацювання, які є у підземному переході. З однієї сторони, я хочу подякувати людям, які постійно всі роботи критикують. А з іншої сторони - я просив би їх зрозуміти, що сьогодні ми «піднімаємо» підрядників. У Чернігові десятиріччями нічого не робилося. У підрядників та проектантів немає досвіду, щоб зробити все одразу і бездоганно, – сказав Атрошенко. – Чи ви думаєте, що в проектанта було бажання зробити слизьку підлогу в переході, щоб люди ковзалися? Думаю, що ні, але не було ще такого досвіду і він не розумів цього. Відповідно, і ми всі набуваємо досвіду. Виниклі питання в результаті експлуатації протягом року – треба доробляти якісь нюанси. Безумовно, на майбутнє подібні речі будемо намагатися мінімізувати, адже ми також набуваємо досвіду і намагаємося враховувати попередні помилки. Але, разом з тим, невиправної трагедії я тут не бачу».

Мер анонсував деяку переробку «проблемних місць»:

«На всіх переходах ми покладемо плитку з максимальна шорсткою поверхнею. Проведемо роботу з лотками, в які стікає вода. Зараз вони закріплені трішки неправильно. Вони повинні підніматися і очищатися від бруду та піску. Залишилося затікання біля входу з боку Укрпромбанку. Вивчимо додатково ситуацію з гідроізоляцію по деяких місцях. І відповідно, якщо є гарантійне зобов’язання – то підрядник ці роботи зробить за свій кошт. У деяких місцях на стінах по кілька плиток тріснули – ми їх заміним і визначимо причину. Адже вони тріснули вздовж навпіл і точна причина цього пошкодження поки не зрозуміла».

* * *

Раніше, в середині серпня 2017-го, від імені В.Атрошенка у Facebook зазначалося наступне, цитата:

«Зараз, в епоху інтернету можна почитати багато «цікавого». Нещодавно я натрапив на одну публікацію стосовно плитки в підземному переході біля "України". Мовляв, вона не відповідає вимогам, взимку потріскається та зіпсується, бо не пристосована до експлуатації в мороз.
Я зацікавився цією інформацією та дав доручення перевірити її. У відповідь отримав не слова, а документи, які розміщені на сайті міської ради. Виявляється, є сертифікат відповідності, висновок державної санітарно-епідемічної служби та всі інші документи, які підверджують, що ця плитка призначена для зовнішнього оздоблення стін та, відповідно, придатна для використання взимку.
В принципі, це характерно для більшості дописів цього "громадського активіста". Вибачаюся, ляпають язиками від неробства. Це робота така, наскільки я розумію. Відповідальності - нуль.
Прикро, шо нерідко наші журналісти, не перевіряючи передруковують цю маячню. Стосовно кольору цієї плитки, це питання абсолютно другорядне. Вибачте, у мене, як міського голови немає часу обирати колір плитки. Для цього є проектант. Очевидно, він мав якусь логіку, коли приймав рішення. Стосовно кольору, то тут скільки людей, стільки і буде думок».

  • 0
Добавлено: 12-05-2018, 08:57
0
1 019

Похожие публикации


Наверх