онлайн казино Украины

Квітуча весна на вулиці Корольова

Квітуча весна на вулиці КорольоваЗараз тут квітучий сад. Але так не завжди.

Взимку у відлигу і ранньою весною на вулицю Корольова в Чернігові краще не ходити.

Сіро. Під ногами хлюп-хлюп. І від того настрій і життя здається мокрим і холодним.

А жити в деяких будинках, зведених тяп-ляп у низині у 90-ті, нижче рівня дороги, буває незносно. Адже в підвали, як у кількох районах Олександрівки, заходять підземні води.

Над нею літав Каденюк

Зате коли починається справжня весна з теплом і квітами - хочеться жити і радіти сонцю.

Вулиця Корольова – по-справжньому українська. На ній не живуть космонавти і льотчики. Хоча від неї до колишнього аеродрому льотчиків навпрошки не більше кілометра з хвостиком.

Просто тут у низинах і болотах гуляли зайці, коли перший космонавт уже незалежної України Леонід Каденюк гримів і свистів навчальним літаком на зльоті і посадці.

Саме тому на цих ґрунтах вулиця Корольова така низькоросла з малоповерховими будиночками, наче сам Сергій Павлович – невисокий і кремезний.

Зараз вулиця Корольова уже квітує і дикими фіалками, які дісталися у спадок із заболочених полів часів чернігівських космонавтів. А може й дольодвикового періоду.

Справжні українці вулиці Корольова уже причепурили клумби під своїми будинками і тендітним первоцвітами, і сумними вранці ти бадьорими вдень нарцисами.

А ще іншими квітами, імена яких для мене такі ж невідомі, як квіти Антарктиди улітку.

Про кота і синичок

На дереві сидить кіт і по-весняному позирає на кішечок біля під’їзду будинку . Такий погляд у нього буває тільки у квітні. Бо в інші місяці він так спостерігатиме на полюванні за пташками.

Саме тому в одній із шпаринок до технічного приміщення будинку звили гніздечко подружжя синичок. Приміщення, як видно, закинуте.

Значить на вулиці Корольова з’явиться через 16-17 діб ще одна сім’я маленьких трудівниць цих садів. Вони оберігатимуть від шкідників сад із 40 дерев.

Але де саме вони живуть - не напишу. Бо ще багатьом дітям батьки не розповіли, хто такі синички і чим вони корисні. До їхніх гнізд не можна торкатися, як до смартфонів, бо вони можуть покинути свої оселі із сухих травинок і пуху. І пташенят не буде.

Шишкін чи Савицький?

А ще на одному будинку на вулиці Корольова намальована картина за мотивами , знайомими нам із дитинства – Ранок з сосновому лісі. І поки мистецтвознавці доводили що ранок навалював Шишкін, а ведмедів - Савицький, наш чернігівець скопіював цю картину на вулиці Корольова

Таке враження, що дерево зігнулося спеціально поруч з картиною. Наче так і просить, щоб ведмежата з картини, перелізли і побавилися на ньому.

Зараз перед Першотравнем, як і належить справжній українській вулиці, усі дерева давно обпиляні , а грядки засаджені. Гілки – перероблені .

Працівники ЖЕКу-10 уже давно, два тижні , як вивезли сміття з допомогою своїх тракторів і навантажувачів.

Але ви ж розумієте, як нас буває. Бо це наша, українська вулиця Корольова в Чернігові.

  • 0
Добавлено: 30-04-2018, 08:21
0
1 338

Похожие публикации


Наверх