онлайн казино Украины

Сусіди – самі собі варта

Сусіди – самі собі вартаГромадські організації, мешканці ОСББ та правоохоронці обговорюють можливість створення в Чернігові програми «Сусідська варта».

Вона складається з трьох пріоритетів: благоустрій, безпека житла та співпраця з поліцією.

Поліція Чернігова готова до співпраці в рамках цього проекту, – повідомляє сектор комунікації поліції Чернігівської області.

В рамках проекту відбулася перша зустріч поліцейських із представниками ОСББ. Було обговорено чимало проблем, які вирішити можна лише в тісній співпраці жителів багатоповерхівок та правоохоронців. Такі зустрічі вкрай необхідні, адже не всі громадяни орієнтуються у законодавстві щодо діяльності правоохоронців. Проект «Сусідська варта» якраз і спрямований на підвищення правосвідомості громадян та залучення мешканців міста до співпраці з поліцейськими.

Проект передбачає співпрацю чернігівців із патрульними, дільничними офіцерами та іншими структурними підрозділами поліції. Окрім того, проект спрямований і на розв’язання проблем, пов’язаних із школярами. Тому під час зустрічі начальник ювенальної превенції Олександр Огненко розказав представникам ОСББ, що в місті гостро стоїть проблема вживання алкоголю підлітками, а також продаж таких товарів неповнолітніми особами.

«Одні торгові точки не продають алкоголь дітям, інші – продають, не запитуючи паспорт. Ми виявляємо місця, де продають алкоголь дітям, фіксуємо дані правопорушення та реагуємо згідно із законодавством. Нещодавно були рейди з Управлінням превентивної діяльності та журналістами, під час якого було виявлено такі факти», – розповіла начальник ювенальної превенції Олександр Огненко.

Поліція Чернігова регулярно складає адмінпротоколи за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями й тютюновими виробами (стаття 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Окрім штрафу, ці матеріали направляються до фіскальної служби для подальшого анулювання ліцензії.

Поліція Чернігова вкотре нагадує, що особи, які продають алкогольні напої неповнолітнім, або розпивають його разом із ними, будуть відповідати перед законом. Детальніше про це можна почитати в публікації «Поліція Чернігова притягує до відповідальності осіб, які продають алкоголь неповнолітнім».

* * *

Ініціатором проекту є Чернігівський громадський комітет захисту прав людини. На майбутнє у рамках проекту «Сусідська варта» передбачається низка зустрічей громадськості та правоохоронців, під час яких поліцейські дадуть відповідь на усі проблемні питання.

  • 0
Добавлено: 25-04-2018, 08:10
0
1 029

Похожие публикации


Наверх