онлайн казино Украины

Парламентські вибори, як шанс для розв’язання місцевих проблем Чернігівського регіону

Парламентські вибори, як шанс для розв’язання місцевих проблем Чернігівського регіонуНе роздавати гречку, борошно та цукор, а пропонувати виборцям програми розвитку їх сіл ,міст і цілої Чернігівської області – ось головне завдання кандидатів на виборах. Саме таку думку будуть відстоювати учасники проекту «Парламентські вибори, як шанс для розв’язання місцевих проблем Чернігівського регіону», про старт якого розказали в експертному прес-клубі «Чиста політика» в перший день офіційної виборчої кампанії.

Даний проект починає реалізовувати в Чернігівській області громадська організація «Чернігівський освітній центр «Ініціатива» в партнерстві з «Поліським фондом міжнародних і регіональних досліджень» та за підтримки Фонду «Східна Європа»
Про мету, завдання та план виконання проекту розказав його керівник Павло Пущенко (ЧОЦ «Ініціатива»): «Офіційно головна мета проекту звучить так: підвищити якість виборчого процесу на Чернігівщині, шляхом впливу громадськості на формування передвиборчих програм місцевих осередків політичних партій та кандидатів – мажоритарників. На практиці це означає, що громадські організації будуть наполегливо звертатися до суб’єктів виборчого процесу з пропозиціями будувати передвиборчі кампанії не на змаганні в підкупі виборців чи застосуванні адміністративного ресурсу, а на змаганні ідей, бачень, пропозицій розвитку конкретного округу. Для цього ми навіть допомагаємо кандидатам в двох округах (205 і 206) визначитися з найбільш важливими для виборців проблемами – проводяться соцопитування, які визначить, що найбільше хвилює громадян».
Геннадій Максак («Поліський фонд») розповів про особливості соціологічного дослідження в рамках проекту: «Будуть проведені два дослідження – по одному в кожному з обраних округів. При цьому, з метою отримання максимально допустимої похибки, було опитано не менше 400 респондентів. При проведенні опитування було використано метод face-to-face із відвідуванням помешкань респондентів. Реалізація цього етапу проекту дозволить отримати чітку картину соціальних та політичних настроїв виборців в розрізі 2 округів».

Далі, за словами Павла Пущенка, проект передбачає такий алгоритм дій. Результати соцдосліджень будуть презентовані громадськості , а кандидатам буде запропоновано визначитися в своїх програмах, як вони будуть вирішувати виявлені проблеми. Потім громадські аналітики проведуть дослідження всіх програм кандидатів та партій і покажуть в порівнянні, яким чином суб’єкти виборчого процесу збираються вирішувати проблеми округів. Зразу буде видно, хто складає популістичні програми, а в кого намічені конкретні шляхи розв’язання проблем та розвитку регіону.

Проект передбачає проведення в центрі кожного округу шести регіональних «круглих столів»(в Чернігові, Бахмачі, Корюківці, Ніжні і Прилуках), на яких будуть представлені результати порівняння передвиборчих програм мажоритарних кандидатів. Також чернігівців через соціальну рекламу на місцевому телебаченні, громадську газету «ПіК: події і коментарі» та наліпки на агітаційних стендах будуть закликати голосувати, зважаючи на програми кандидатів, а не на кількість розданої «гречки».

Також учасники прес-конференції звернулися до всіх суб’єктів виборчого процесу на Чернігівщині із закликом про співпрацю. Тільки разом з громадськістю кандидати можуть створити якісні, життєві, наближені до виборця передвиборчі програми, що дозволять майбутнім депутатам ефективно працюваи в парламенті на користь Чернігівщини, - підкреслили виступаючі.

Парламентські вибори, як шанс для розв’язання місцевих проблем Чернігівського регіону
Парламентські вибори, як шанс для розв’язання місцевих проблем Чернігівського регіону
Парламентські вибори, як шанс для розв’язання місцевих проблем Чернігівського регіону
Парламентські вибори, як шанс для розв’язання місцевих проблем Чернігівського регіону

Похожие публикации


Наверх