онлайн казино Украины

Для трактора «засада» - сніг не прибереш

Для трактора «засада» - сніг не приберешНіч з 27 на 28 лютого була дня комунальників нелегкою. У ЖЕКу-10 трактористи на своїх конях виїхали о 4-ій годині, а двірники вийшли о 5-ій ранку.

Тобто на годину раніше, ніж зазвичай. Просто на щотижневій нараді міський голова попередив 27 лютого, що в період снігопадів всі комунальні служби мають починати прибирання раніше на годину.

Робота є, а бажаючих – зась!

Холодний вітер, і мороз зі снігом для 82-х двірників не став дивом . Працювали. Працювали біля під’їздів і зробили доріжки вздовж будинків.

Робота незавидна – у ЖЕКу-10 залишаються вакантними 5 робочих місць. Бажаючих поки що нема.

«Засада» на Доценка

З проблемою зіткнулися трактористи комунального підприємства біля будинку Доценка,4.

Власники приватних авто наставили стільки машин у дворових проїздах, що трактору неможливо було вигребти сніг о 6 ранку. Доводилося кілька разів намагатися це зробити. Вигрібали потрошку, через дорогу. А це - і час, і зайві витрати солярки.

Де місце чую – там ночую

А все тому, що деякі власники авто плюють на всіх і паркуються, як хочуть. І не думають про тих , хто поруч із ними. А потім кричатимуть, що комунальники не прибирають і порушують їх права. Прямо тоді суспільство всі проти всіх – суспільство соціальної незгоди.

Ось іще один приклад . У дворах біля будинків №18 та 16 на вулиці Всіхсвятській більшість власників авто розуміють, що кидати машини в проїздах не варто. Бо це може заважати прибиранню. Але не всі.

А ось самі не хочуть чути прохання : приберіть на ніч авто, щоб воно не заважало вночі і вранці прибирати дороги і проїзди. Правда, це на території ЖЕКу-10, а на вулиці Попудренка. Приклад з інтернету.

Порушення і кара

Найцікавіше, що в Україні порушників не «взуєш», як неподалік через кордон у «бацьки», не забереш на штраф-майданчик, як у Європі...

До речі, в останній такі захмарні штрафи за порушення правил благоустрою і неправильне паркування, де не можна, і за викидання сміття де попало, що ми тільки губами цокаємо, дивлячись на їх порядок.

А він криється у матеріальній відповідальності і звичайні повазі одне до одного. До тих , хто живе і працює поруч. Не варто було б зайвий раз перечитати мудре і вічне для нас, українців:

  • 0
Добавлено: 1-03-2018, 08:16
0
827

Похожие публикации


Наверх