онлайн казино Украины

Оштрафувала поліція на перехресті з вул. Русової? Відмініть штраф у суді!

Оштрафувала поліція на перехресті з вул. Русової? Відмініть штраф у суді!Оштрафувала поліція на перехресті з вул. Русової? Відмініть штраф у суді!

«Нова» патрульна поліція дедалі більше опановує традиційні методи роботи (на статистику або й «на карман») старих даішників. І, схоже, при цьому ніхто в поліції не гидує порушеннями ані ПДР, ні відомчих інструкцій та наказів.

Черговий такий промовистий випадок – перехрестя просп. Миру та вул. Софії Русової.

На нього звернув увагу чернігівець Олег Мороз.

«В данном случае работники полиции сами нарушают свои приказы и инструкции. Один должен общаться с нарушителем второй страховать, – прокоментував Олег Мороз. – А инструкции и приказы, как известно написаны кровью. Что мы видим: трое в машине пишут, а один загоняет. если какой нибудь дурак с пистолетом или гранатой в итоге минимум 4 трупа. Перегородили остановленными машинами 2 из 3 полос движения и это все при такой погоде. явно создание аварийной ситуации. Я за наказание нарушителей, но делать это надо по закону и не создавая угрозу жизни другим участникам движения».

Скажете, «Кого ти тут дивуєш порушенням інструкцій?!» і будете, панове читачі, стовідсотково праві! Такою банальщиною, як порушення поліцією власних внутрішніх інструкцій, на жаль, нині нікого не здивуєш.

Пастка

Однак є і цікавіший момент на тому перехресті.

Чому, власне, там раптом з’явилася поліція і чому вдається «ловити» стільки порушників? «Табунами»!

Причини такого явища відомі нам, водіям, до глибини наших гаманців (у кого вони є) або потертих кишень.

Таке ж явище ми раніше спостерігали на перехресті чернігівських проспектів, коли там… змінили знаки щодо смуг руху для виїзду на перехрестя залежно від подальшого напрямку руху чи повороту.

Ось і на виїзді з проспекту Миру на перехрестя з вул. Софії Русоівої нещодавно змінено дорожній знак. І нині з правої смуги – можна лише повертати праворуч на вул. С.Русової, а прямо – зась.

Однак цим перехрестям рухаються жителі Чернігова, котрі роками звикли до певного встановленого порядку: прямо можна було і з правої, і з середньої смуги.

А під час руху в нашій країні дивляться насамперед куди? Правильно: на дорожну обстановку. Де можуть вискочити піші в чорному, де задом виїжджають ті, хто паркувався на правій смузі, де вже слід на світлофор поглянути й за «кормою» транспорту попереду спостерігати. І чи не вскочиш у свіжу «чорну діру»…

Чого тільки немає там перед перехрестям – так це виразної розмітки. А стрілок, як рухатися смугами, й поготів!

Вихід

В розділі «Інформаційно-вказівні знаки» Правил дорожного руху України є знак 5.64. Цей знак спеціально передбачений для попередження водіїв про те, що попереду щось змінилося зі звичними їм знаками.

Читаємо його опис:

«Позначає, що за цим знаком тимчасово або постійно змінено схему руху та (або) встановлено нові дорожні знаки. Застосовується протягом не менш як трьох місяців у випадку зміни руху на постійній основі. Застосовується протягом необхідного проміжку часу у випадку зміни руху на тимчасовій основі та встановлюється не менш як за 100 м до першого тимчасового знака.»

Тобто за сотню метрів до перехрестя просп. Миру й вул. Софії Русової має висіти червоний знак 5.64. Три місяці висіти після заміни знаків.

А він там є?

Якщо немає, то всі постанови патрульної поліції про накладання штрафів за порушення рядності проїзду перехрестя, пов’язані з новим знаком (навіть в разі навмосного порушення) можна скасувати в судах.

  • 0
Добавлено: 10-02-2018, 09:42
0
674

Похожие публикации


Наверх