онлайн казино Украины

"Шерлок Холмс і доктор Ватсон” і реформа медицини

"Шерлок Холмс і доктор Ватсон” і реформа медициниСаме так, іменами детективних героїв назвали неформальний закритий клуб джентльменів, що в неділю, 4 лютого, провів перше організаційне та перше пробне робоче засідання.

Зібралися в Чернігові, у будинку 10 на вул. Хлібопекарській, у приміщенні «Просвіти».

Оскільки, як сказав класик, всі дурниці в світі робляться із серйозним виглядом обличчя, а у нас із почуттям гумору все в порядку.

Саме тому і виникла така назва неформального закритого клубу джентльменів.

Чернігівська Бейкер-стріт

Є і ще ряд інших причин, але про це пізніше. Одна із них та, що відомий літературний герой жив у Лондоні також на вул. Хлібопекарській, що на англійській мові звучить як Бейкер-стріт!

Чернігів на Десні, як Лондон на Темзі, - то чого б не поспілкуватись джентльменам і у нас!…

Засновники закритого джентльменського клубу окреслили основні принципи його функціонування та морально-етичних правил діяльності.

Зокрема вони повинні знати та сповідувати основні філософські засади батьків українського народу Сковороди, Шевченка, Франка, Орлика, Грушевського та інш.

Обговорюються лише ідеї, проекти, структури, їх діяльність, членам клубу заборонено обговорювати окремих людей чи ставати на позицію якоїсь партії, беручи за найбільш серйозну потребу людини – потребу істини.

Наразі робочим гаслом членів клубу став філософський вислів Івана Франка «Кожен думай що на тобі мільйонів стан стоїть. Кожен знай, що мільйонам мусиш дати ти отвіт».

Шерлок Холмс, як неформальний громадський детектив постійно радився та дискутував із доктором Ватсоном, як неформальним громадським експертом із різних питань…

Про Титанік і медреформу

Аналогічно темою першої пробної робочої дискусії стала тема ходу імплементації в місті Чернігові та області І етапу медичної реформи…

На цей раз в ролі Шерлока Холмса із даними громадського розслідування виступив відомий громадський діяч, голова інформаційного комітету Громадської ради при ОДА В’ячеслав Родимченко, а в ролі доктора Ватсона, як учасника дискусії та громадського експерта на цей раз був також голова комітету охорони здоров’я Громадської ради при ОДА, також доктор Іван Осадців.

У результаті дискусії та спілкування із іншими членами клубу сформовано резюме, котре після доопрацювання буде направлене зацікавленим установам та посадовим особам, а пізніше опубліковано.

Спілкування проходило в неформальній обстановці, за чашкою смачної специфічної клубної кави…

Учасники жартували, що не бояться аналізувати найскладніші державні проблеми, адже це «професіонали збудували Титанік, котрий (на їхню думку) не зможе потопити навіть Бог, а любитель із Божим благословенням збудував ковчег…»

  • 0
Добавлено: 6-02-2018, 08:32
0
907

Похожие публикации


Наверх